hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli’ye 350 milyonluk yatırımla sanayi sitesi

    Mezitli’ye 350 milyonluk yatırımla sanayi sitesi
    expand

    Mezitli’ye 350 milyonluk yatırımla sanayi sitesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN’in merkez Mezitli ilçesinde 350 milyon liralık yatırımla yeni bir sanayi sitesi yapılıyor.
    İlçeye yapılacak yeni sanayi sitesine ilgi artıyor. Halihazırda şehrin içerisinde bulunan, görüntü ve ses kirliliğine sebep veren tüm zanaatkar dükkanları şehrin dışına taşınacak. Taşımayla beraber, esnafın da işlerini daha rahat ve titiz yapmasına vesile olunacak. Yaklaşık 350 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek site, bölge için bir cazibe merkezi haline gelecek. Yakın zamanda yapımına başlanması beklenen projenin, maket üzerindeki gösterimi de devam ediyor.
    AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik ve il ve ilçe yöneticileri yaptıkları ziyaretle proje hakkında Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel’den bilgi aldı. AK Parti İl Başkanı Ercik, ziyaret boyunca siteyle ilgili detaylı sorular sorarak, görüşlerini dile getirdi ve bu projenin şehre kazandırılması konunda emeği geçen herkese teşekkür etti.
    AK Parti İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ziyaretin ardından, Yapı Kooperatifi Başkanı Önel, projenin bölgeye nefes aldıracağına belirterek, "Gaziantep'te 7, Karaman'da 6 sanayi sitesi hizmet veriyor. Limanı, serbest bölgesi ile ekonominin en önemli kentlerinden biri olan Mersin daha 3’üncü sanayi sitesini yapıyor. Mersin'e 30-40 yıldır sanayi sitesi yapılmadı. Mersin'in sanayisinin gelişmesi, esnafının daha iyi iş yapabilmesi için daha çok sanayi sitesine ihtiyacımız var. Mezitli'de sona yaklaştığımız sanayi sitemizde, esnaf ve sanatkarımız, bina altlarında hizmet vermekten kurtulacak. Daha sağlıklı koşullarda üretim yapacak" dedi.
    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan'a, destekleri için teşekkür eden Önel, “Mezitli, Mersinimiz'in çok güzel bir ilçesi, ilçenin şehir için önemi büyük. Ancak bazı eksikleri söz konusuydu. Bunlardan birisi de ilçenin içerisine dağılmış, sanayi yapısıydı. Bu sorun uzun yıllar devam etti. Ses ve görüntü kirliliğine sebep olurken, esnafın da işini yapmakta güçlük çekmesine sebebiyet verdi. Ancak artık bu sorunları konuşmak zorunda kalmayacağız. Meztili’de, Davultepe’de yaklaşık 350 milyon yatırımla yeni bir cazibe merkezi hayata geçiriliyor. Verdiği destekten dolayı Lütfİ Elvan’a teşekkür ederiz. Onun desteğiyle Mersin için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow