hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli’ye ıhlamur fidanlarıyla koruluk

    Mezitli’ye ıhlamur fidanlarıyla koruluk
    expand

    Mezitli’ye ıhlamur fidanlarıyla koruluk

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN’in merkez Mezitli ilçesinde adalet ağacı olarak bilinen ‘Ihlamur’ fidanlarıyla koruluk oluşturularak doğaya destek verildi..
    Mezitli Belediyesi ve Kızkalesi Rotary Kulübü, Merkez Mahallesi’nde adalet ağacı olarak bilinen ‘Ihlamur’ fidanlarıyla koruluk oluşturdu. Koruluğun açılışına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Uluslararası Rotary 2430 bölge Guvernörü Serhan Antalyalı, Guvernör Yardımcısı Avni Sönmez, Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Zehra Korkmaz, İnteract Bölge Temsilcisi Mert Tamgül, Kızkalesi Rotaract Kulübü Başkanı Oktay Çelen, Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda mahalle muhtarları ve vatandaş katıldı.
    Kulüp olarak çevre duyarlılığına dikkat çekmek, çevre sorunlarını bir nebzede olsa çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını dile getiren Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı ve Mezitli Belediye Meclis Üyesi Zehra Korkmaz, "Kulüp olarak çevre duyarlılığına dikkat çekmek, çevre sorunlarını bir nebze olsa çözüme kavuşturmak adına bu koruluğu oluşturmaya karar verdik. Ihlamur; hepimizin bildiği gibi katma değeri çok yüksek olan ve şifa üreten bir bitki. Ihlamur çiçekleri bildiğimiz üzere demleniyor ve çay olarak tüketiliyor. Birçok hastalığa da iyi geliyor. Ihlamurun diğer adı ise adalet ağacı olarak biliniyor. Orta Avrupa’da daha önce mahkemeler ıhlamur ağaçlarının altında yapılırmış. Bu nedenle bizim için çok önemli bir proje oldu. Ağaçlarımız kısa sürede büyüyecek ve mis gibi ıhlamur kokulu ağaçlarımız altında ıhlamur çayını içmiş olacağız. Böylesi önemli bir koruğumuzun oluşmasında belediyemizin tüm çalışanlarına ve tabi ki Belediye Başkanımız Sayın Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
    Mezitli Belediyesi'nin birçok projesinde yer aldıklarını ifade eden Rotary 2430 bölge Guvernörü Serhan Antalyalı ise, "Biz rotaryenler kadar şanslı olmayan insanlara hizmet edebilmek için kurulmuş bir sivil toplum örgütüyüz. Sağolsun Belediye Başkanımız Neşet Tarhan Mersin’de rotaryenlerin en büyük destekçisidir. Bugün de burada bunun çok canlı bir örneğini görüyoruz. Mezitli Belediyemiz'in birçok projesinde bizlerde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Başkanımız sosyal belediyeciliği ülkemizde en iyi yapan Belediye Başkanlarından bir tanesi" ifadelerini kullandı.
    Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, meclis üyeleri ve gönüllülerle örnek bir çalışma sergilediklerini kaydeden Belediye Başkanı Tarhan da "Kentteki herkesin yaşı kaç olursa olsun bir şekilde bu kentin sahibi olan belediyesiyle birlikte olmasını istiyoruz. Herkes bir şeyler yapabilir. Buna öncülük edeceklerin başında STK’lar geliyor. Mersin’de Rotary Kulüpleri bu anlamda göreve geldiğim günden bu yana belediyemizle çok yakın çalışmalar yürütüyor. Bugün de Kızkalesi Rotary Kulübü Ihlamur Koruluğu yapıyor. Ihlamur, çok güzel kokan ve aynı zamanda adına şarkılar yazılan bir ağaç türü. Bu koruluğumuza da bölge halkımız demokratik yasal haklarını kullanarak sahip çıkacaktır. İlçemizdeki 56’ncı koruluğumuz oluyor. Herkesin eli toprağa değsin istiyoruz. Tarıma ve üretime önem veriyoruz. Yeşil bir Mezitli olsun istiyoruz. Türkiye’ye ve dünyaya adımızı duyurduk. Bunu Mezitli halkıyla birlikte yapıyoruz. Güçlü, birbirini seven, birbirine güvenen, birbirine gülen bir Mezitli halkı var. Mezitli ailemle gurur duyuyor, korulukta emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
    Konuşmaların ardından kulüp üyeleri, muhtarlar ve davetlilerle birlikte fidanları toprakla buluşturan Başkan Tarhan, ağaçlara can suyunu döktü.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow