hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Minikler dışarıda okulu sevdi

    Minikler dışarıda okulu sevdi
    expand

    Minikler dışarıda okulu sevdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 23-29 Mayıs'ta küresel ölçekte düzenlenen ‘Okul Dışarıda Günü’ ve ‘Dünya Oyun Oynama Günü’ etkinlikleri kapsamında sınıfların açık havaya taşınıp derslerin oyun oynayarak işlenmesi çağrısı kentte karşılık buldu.
    Mersin’de, oyunun ve açık havanın çocuğun hayatındaki önemine vurgu yapmak, eğitimciler, aileler ve toplumda olumlu farkındalık oluşturmak amacıyla okul öncesi eğitim kurumlarında 'Oyun Her Zaman Her Yerde ve Herkese!' sloganıyla etkinlikler yapıldı. Akdeniz ilçesindeki Abdulkadir Perşembe Anaokulu tarafından düzenlene etkinlikler ise tam not aldı. Okul yönetimi tarafından; veli ve öğrencilerin katılımıyla; survivor, taş ve kozalak boyama, nar çiçeğinden kolye, tohum dikme, oryantiring, yapraklarla sanat etkinlikleri, doğa araştırması ve dans etkinlikleri düzenledi.  ‘Yağ satarım bal satarım’ oyununun yeniden keşfedilmesi sağlandı. Aktivitelere her yaştan katılım sağlanırken, öğrenciler ve veliler eğlenceli vakit geçirdi.
    Coşku ve eğlence ile oyun oynayarak öğrenen çocuklar mutlu olarak okula gelip, mutlu olarak evlerine dönerken, veliler bu gibi etkinliklerin sürekli olarak düzenlenmesini talep etti.
    29 Mayıs 2019 tarihleri arasında resmi ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumlarında hafta boyunca yapılacak bu etkinlikler ve #okuldışarıda etiketi ile sosyal medyada paylaşılarak toplumda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow