hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MTOSB’de ‘İstihdam Seferberliği’ bilgilendirme toplantısı

    MTOSB’de ‘İstihdam Seferberliği’ bilgilendirme toplantısı
    expand

    MTOSB’de ‘İstihdam Seferberliği’ bilgilendirme toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN’de 2019 yılı ‘İstihdam Seferberliği’ kapsamında İŞKUR ve SGK yetkilileri tarafından sanayiciler bilgilendirildi.
    MTOSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Mersin-Tarsun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, SGK İl Müdürü Necmettin Öz, Tarsus İŞKUR İlçe Müdürü Kürşat Dal, İŞKUR Şube Müdürü Halil Bozkurt, SGK Hizmet Merkezi Müdürü Ömür Çevik, İŞKUR Meslek Danışmanları Muhammed Lütfü Emre ve Süleyman Erkan Şanlı ve çok sayıda sanayici katıldı.
    Toplantında Teşvikler ve İŞKUR uygulamaları ile ilgili bilgi veren İŞKUR iş ve meslek danışmanı Muhammed Lütfü Emre, "İŞKUR ‘un işverenlere sağladığı birçok teşvik paketleri var. İşverenlerimizin bu paketlerden yararlanması için işe alacakları personellerin İŞKUR kaydının aktif ve güncel olması gerekiyor. Bunun dışında işverenlerin SGK borçlarının da bulunmaması gerekiyor" dedi.
    İstihdamın kalıcı hale gelmesine yönelik devletin sağladığı teşvikler hakkında bilgi veren İŞKUR iş ve meslek danışmanı Süleyman Erkan Şanlı, "Mesleki beceri geliştirme teşvikleri kapsamında, işbaşı eğitim programı başta geliyor. İşbaşı eğitim programında personellere tecrübe kazandırılması amaçlanıyor. 2019 yılı istihdam seferberliği kapsamında sağlanan teşvikler hem işverenler için hem de personeller için olumlu sonuçlar veriyor" diye konuştu.
    MTOSB Başkanı Tekli sunumların ardından yaptığı konuşmada İstihdam Seferberliği 2019’un, işverenlerin üzerindeki yükü alan teşvik ve destekler içerdiğini kaydederek, sanayicilerle birlikte Mersin sanayicisine yönelik verilen bilgiler ile ilgili kurum yöneticilerine teşekkürlerini iletti.  Konuşmasında, istihdamın doğru bir planlama ve organizasyon gerektirdiğinin önemine değinen Başkan Tekli, şunları söyledi:
    "Sanayicilerimizin aranan eleman taleplerine cevap verilmesi ve aynı zamanda iş arayan kişileri sanayicilerimizle buluşturmak adına kurduğumuz İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğümüz koordineli olarak çalışarak sanayicimizin bu yükünü hafifletmeyi hedefliyoruz. Bizler MTOSB olarak İstihdam Seferberliği 2019’a katkı sunabilmek için tüm çalışmaları yapacağız."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow