hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MTSO'dan liseye kütüphane

    MTSOdan liseye kütüphane
    expand

    MTSO'dan liseye kütüphane

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Gözne Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) girişimleriyle yapımı tamamlanan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Kütüphane öğrencilerin yanı sıra yaz aylarında tüm Gözne halkına hizmet verecek.
    Gözne Çok Programlı Anadolu Lisesi Kütüphanesi açılışına MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Kanar, Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş, MTSO Meclis ve Komite üyeleri katıldı.
    Açılış töreninde konuşan MTSO Başkan Kızıltan, ülke kalkınmasında en önemli unsurun eğitim olduğunu belirterek, "Eğitimi en üst seviyelere taşımalıyız. Burada yöneticilere ve eğitimcilere büyük görevler düşüyor. Atatürk'ün dediği gibi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler yetiştirdiğinizden eminim. Bu ülkeyi kalkındırmak için düşündüğünü uygulayan, sorgulayan, okuyan gençler gerekli. Kütüphanenin herkese açık olması ise ayrıca önemli. 365 gün kullanılmasını dilerim" dedi.
    Meclis Başkanı İzol ise ülkenin en büyük ihtiyacının okumak olduğunu ifade ederek, "Okullarımız bizim için çok önemli. Öğretmenler baş tacımızdır. Yavrularımız ise geleceğimiz. Özellikle kızlarımız okumalı. Okumalı ki erkek baskısına maruz kalmasın. Kimseye muhtaç olmasın" diye konuştu.
    Okul Müdürü Mehmet Ali Deveci, ülkelerin kalkınmasının özellikle kasabalar, köylerdeki gençlerin kültürel, sanatsal ve ekonomik olarak gelişmesiyle mümkün olabileceğini belirtip, bunu sağlamanın yolunun da eğitimden geçtiğini söyledi. "Bugün okulumuza yapılan kütüphane, geleceğe yapılan en önemli yatırım olacaktır" ifadesini kullandı.
    Deveci, 4 bine yakın hikaye ve romanı okurlara sunacaklarını anlattı. Deveci, kütüphaneyi yalnızca öğrencilere değil, yöre halkının kullanımına açacaklarını da sözlerine ekledi.
    Öğretmen Faik Güçlü ile birlikte hayallerinin Mersin'de kütüphanesiz okul bırakmamak olduğunu kaydeden Dr. Ruhsar Uçar ise konuşmasında, "Bugün 4'üncü okulumuzun kütüphanesini açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
    İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mikail Eren, insanların kelime haznelerinin yüzde 10'u ile düşünüp konuştuğunu, bu nedenle okumanın gelişim açısından önem taşıdığını dile getirirken, Gözne Muhtarı Şevket Taşkın, kütüphane açılışı ile okulun önemli eksiklerinden birisinin giderildiğini söyledi.
    Tören, Okul Müdürü Deveci'nin Başkan Kızıltan'a verdiği teşekkür plaketi, öğrencilerin koro performansı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow