hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhtarlara kadına yönelik şiddete karşı mücadele rehberi

    Muhtarlara kadına yönelik şiddete karşı mücadele rehberi
    expand

    Muhtarlara kadına yönelik şiddete karşı mücadele rehberi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye destek vermek için 'Muhtarlar İçin Şiddetle Mücadele Rehberi' hazırladı.
    Muhtarlar, 'Muhtarlar İçin Şiddetle Mücadele Rehberi' ile kadına yönelik şiddet tanımını mahallesindeki bireylere doğru ve etkili bir şekilde anlatabilecek. Bu kapsamda İstanbul Sözleşmesi hakkında da genel hatlarıyla bilgilendirme yapılabilecek. Muhtarlar, karşılaşılabilecek olası bir şiddet durumuna karşı rehberde belirtilen numaralar aracılığıyla müdahaleyi hızlandırabilecek. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Avukat Nida Gamsız, “Muhtarlarımıza bu broşürleri hazırlayarak, kadına yönelik şiddetle mücadelede bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Destek bekliyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda da kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında daha da verimli bir yol izleyeceğimizi düşünüyorum” dedi.
    Toroslar İlçesi Korukent Mahalle Muhtarı Ayfer Baştan, kendileri için hazırlanan rehberde yazanları mahalleliyle paylaşacağını söyledi. Baştan, Büyükşehir’le irtibatı sürdürerek kadına karşı şiddete karşı verilen mücadeleye destek sağlayacaklarını belirterek, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Mahallemdeki kadınlarla beraber de bu konular hakkında bir çalışma yapıyoruz. Evlerine tek tek gidiyoruz. Bu rehberlerin elimizde olması çok iyi olmuş. Kadın azalarım var. Bizim burası genelde site. Her sitede mutlaka bir kadın azamız olduğu için onlara veririz, dağıtırlar. Şiddet gören kadınlarımız varsa bize ulaşır. Mesela çoğu evin içinde korktukları için susuyorlar. Biz bunlarla çok karşı karşıya geliyoruz. Ama artık korkmamaları gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow