hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrenci servislerine jandarma denetimi

    Öğrenci servislerine jandarma denetimi
    expand

    Öğrenci servislerine jandarma denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) - MERSİN’de 402 bin öğrencinin ders başı yapmasının ardından jandarma sorumluluk alanında okul çevrelerini ve servis araçlarının kontrollerini sıklaştırdı.
    463 okul servis aracı kontrol edilirken 42 araç sürücüsüne 6 bin 913 TL idari para cezası kesildi.
    Jandarma Trafik timleri tarafından son bir hafta içinde 78 işçi servisi, 418 motosiklet olmak üzere toplam 9 bin 142) aracın kontrolünü yaptı. kontrollerde 53 araç trafikten men edilirken 7 sürücünün belgesine el konuldu. Aynı dönemde okul servis araçlarına yönelik yapılan çalışmada 463 okul servis aracı kontrol edildi. 42 okul servis araç sürücüsüne 6 bin 913 TL idari para cezası uygulandı.
    Bu arada, ekipler velileri ve ailelerinin katılımıyla servisleri kontrol edilerek, şoförlerinin sorumlulukları, öğrencilerin servislerde hareket tarzları, araçlardan nasıl inilip bindirileceği, emniyet kemerini nasıl takılacağı ve emniyet kemeri takmanın önemi konularında uygulamalı eğitim eğitim verdi.
    Öte yandan, bir önceki yılın aynı dönemi ile yapılan kıyaslamada yaralamalı trafik kaza sayısında yüzde 20, yaralı sayısında yüzde 12, ölümlü kaza sayısında yüzde 36 ve ölü sayısında yüzde 38 oranında azalma olduğunu da belirlendi. Ayrıca Jandarma Trafik Timlerince 1204 sürücü ve vatandaşa trafik kuralları ve trafik kazalarını azaltıcı tedbirler hakkında bilgilendirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow