hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrenciler, geri dönüşüm tesisini gezdi

    Öğrenciler, geri dönüşüm tesisini gezdi
    expand

    Öğrenciler, geri dönüşüm tesisini gezdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi, 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası kapsamında farkındalık etkinliği düzenledi.
    Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrenciler, Çevdosan Merkez Geri Dönüşüm Tesisi’ni gezdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen etkinlik, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile başladı. Çevre Koruma Haftası’na dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına Atatürk Caddesi’nde yapılan yürüyüşle devam eden etkinlik sonrası Basut Okulu öğrencileri Çevdosan Merkez Geri Dönüşüm Tesisi’ni gezdi.
    Tesiste, çevre mühendisleri tarafından öğrencilere geri dönüşüm, çevre bilinci ve ambalaj atıkları hakkında bilgi verildi. Toplanan atıkların, tesise girişinden ham madde olarak kullanılıncaya kadar hangi aşamalardan geçtiğini yerinde gören öğrenciler, geri dönüşüm sayesinde atıklardan ekonomiye ne kadar katkı sağlandığı hakkında da bilgi aldı. Tesisin her alanında yapılan faaliyetleri dikkatle dinleyen öğrenciler, atıkların ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesinin çevrenin korunmasına sağladığı katkıları öğrendi.
    Geri dönüşüm tesisini ilk kez gezen 5'nci sınıf öğrencisi Deniz Aytuğ Gül, bildiğinden çok daha farklı atıkların olduğunu ifade ederek, "Ben atıkların bu şekilde ayrıştırıldığını ve atıklara özel ayrı bir tesis olduğunu bilmiyordum. Burada ayrıştırılıyorlar ve presleniyorlar. Bundan sonra atıkları ayrıştırarak atacağım. Plastiği plastik kutusuna, atık pili atık pil kutusuna atacağım" dedi.
    Atıkların ayrıştırılmasının çevre için önemini tesis gezisi esnasında öğrendiğini söyleyen 5'nci sınıf öğrencisi Sara Dib, "Çevreyi kirletmememiz gerektiğini, çevreyi kirlettikçe doğaya daha çok zarar verdiğimizi öğrendim. Artık ben de atıkları çevreyi kirletmeyecek şekilde atık kutularına, yerde gördüğüm çöpleri de çöp kutusuna atacağım" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow