hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrencilerden çevre temizliği

    Öğrencilerden çevre temizliği
    expand

    Öğrencilerden çevre temizliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- MERSİN’de bir grup öğrenci, Silifke ilçesinde piknik alanlarında çevre temizliği yaparak, duyarlılık çağrısında bulundu.
    Akdeniz İlçesi Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrenciler, kent merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu Mahallesi’ne giderek temizlik çalışması yaptı. Piknikçilerin bıraktığı atıkları gören öğrenciler, belediye personeli ve öğretmenleri İbrahim Turhan gözetiminde yaklaşık bir traktör kasasını dolduracak kadar çöpü toplayıp poşetledikten sonra görevlilere teslim etti.
    Öğretmen Turhan, öğrencileriyle birlikte katıldıkları çevre temizliği çalışmasıyla çevresel konularda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirterek, "İnsanlarımız gittikleri yerlere sanki bir daha geri dönmeyecekmiş gibi atıklarını, pisliklerini, çöplerini bırakıp gidiyor. Çok yanlış bir davranış. Çünkü bu ülke bizim, gelecek bizim. Bu konuda duyarlılık oluşturmak için de böyle bir etkinlik yaptık" dedi.
    Öğrencilerden Havin Elçin, ilk karşılaştıkları manzara karşısında hayrete düştüklerini belirterek, “Buraya insanların dağıttığı çöpleri toplamak ve çevreyi korumak için geldik. Geleceğimiz ve bizden sonraki nesillerin geleceği için çöpleri topladık.  Geldiğimizde çok korkunç bir yerdi, çok şaşırdık. Burada aklınıza gelebilecek her şey vardı. Şu an geldiğimiz andan daha iyi" diye konuştu.
    Arkadaşlarıyla kolları sıvayıp doğayı temizleyen Mehmet Zeki Güner ise çağrıda bulunarak, “Çöpleri topladık. Çevreyi temizlemek amacıyla buraya geldik. Çöpleri temizlemezsek, gelecek nesillere güzel bir yer bırakamayız. Onlar için biz önceden hazırlık yaptık. İnsanları, çöpleri çöp kutusuna, geri dönüşümleri de geri dönüşüme atmaya çağırıyorum" ifadesini kullandı.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow