hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrencilerin barınma problemi çözülüyor

    Öğrencilerin barınma problemi çözülüyor
    expand

    Öğrencilerin barınma problemi çözülüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi, kentteki öğrencilerin barınma ihtiyacına yönelik problemlerin ortadan kaldırılmasını amaçlayan 2 işbirliği protokolü imzaladı.

    Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen ve Mersin’deki eğitim çemberine büyük katkı sunacak 2 farklı konudaki işbirliği protokolü, Mersin Üniversitesi Konukevi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap  Seçer ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı arasında imzalandı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclis Toplantısı 2. birleşiminde, yükseköğrenim gören öğrencilerin ve diğer öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması ve sosyal destek sunulması amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin Gülnar İlcesi’nde açacağı yurt ile Akdeniz İlçesi’nde yer alan Mersin Üniversitesi Eski Tıp Fakültesi Acil binasında sağlık, sosyal ve kültürel alanlardaki hizmetlerin daha verimli ve kaliteli yürütülmesi adına Mersin Üniversitesi ile protokol imzalanmasına yönelik madde oy birliğiyle kabul edilmişti. İmzalanan protokoller, yükseköğrenim öğrencileri ile Gülnar İlçesi’ndeki diğer öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayacak Gülnar Öğrenci Yurdu ile Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık ve sosyal destek projesi kapsamında kullanılacak eski Mersin Üniversitesi Hastanesi binalarını kapsıyor.

    Protokol merasiminin ardından üniversite kampusu içerisinde yürütülen inşaat ve tesis çalışmalarını Rektör Prof. Dr. Çamsarı eşliğinde inceleyen Başkan Seçer, üniversite içerisinde inşaatı devam eden Akdeniz Kültür Merkezi ile hizmetlerine devam eden Genç Girişimci Merkezi’ni inceleyerek, Çamsarı ve akademisyenlerden bu merkezler hakkında bilgi aldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow