hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orman Bölge Müdürü Akduman: Üretmek ve geliştirmek zorundayız

    Orman Bölge Müdürü Akduman: Üretmek ve geliştirmek zorundayız
    expand

    Orman Bölge Müdürü Akduman: Üretmek ve geliştirmek zorundayız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, bu yıl gerçekleştirilecek orman emvali üretim işçiliği için yerel orman köylülerine 34 milyon lira ödeme yapacaklarını dile getirerek, üretmek ve geliştirmek zorunda olduklarını söyledi.
    Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Mersin Orman İşletme Müdürlüğü, Fındıkpınarı ve Arslanköy Orman İşletme Şeflikleri sorumluluk alanında bulunan 1500-2000 rakımdaki sedir ormanlarında önceki yıllarda tesis edilmiş başarılı genç sedir fidanlarını baskılayan, ekonomik ömrünü tamamlamış ağaçların kesim ve bakımını yapan işçileri ziyaret edip incelemelerde bulundu. Orman İşletme Müdürü Adnan Zorlukan Aber, müdür yardımcısı ve şefler eşlik ettiği incelemeler sırasında konuşan Bölge Müdürü Akduman, "1984 yılından itibaren başlayan karpelli sedir tohumu ekimleri, gençleştirmeler, ağaçlandırmalarla bölgemizde dünya nezdinde çok değerli ve kıymetli sedir ormanları oluşturuldu. Bu ormanların sürekliliğinin sağlanması amacıyla yapılan teknik müdahaleler aynı zamanda önemli bir istihdam alanı da oluşturmaktadır. 2020 yılında Mersin genelinde gerçekleştirilecek orman emvali üretim işçiliği için yerel orman köylülerimize 34 milyon lira ödeme yapacağız" dedi.
    'İSTİHDAM SAĞLIYORUZ'
    Yaptıkları her işin bir teknik yönü olmasıyla birlikte, ekonomik yönün de olduğunu ifade eden Bölge Müdürü Akduman, "Burada orman köylülerimiz ve kesimcilerimiz çalışıyor. Biz hem onlara istihdam sağlıyor, hem de burada ürettiğimiz odun hammaddesini ülkemizin odun hammadde ihtiyacını karşılama yönünde bir hizmet sunuyoruz. Yeni yetişen genç fidanlar üzerinde baskı oluşturan ağaçları alandan temizleyerek, yeni gelecek fidanlara daha iyi yetişme ortamı sağlamak gibi bir çalışmamız var" diye konuştu.
    'ÖNEMLİ GİRDİ SAĞLIYOR'
    Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara çok önemli girdi sağladığını kaydeden Akduman, "Aslında bizim kuruluşumuzun en büyük fonksiyonu da bu. Bildiğiniz üzere ülkemizdeki demografik yapının değişmesiyle beraber göçle birlikte kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız maalesef azaldı. Tabi biz ülke olarak bu insanlarımızı yerinde kalkındırarak tutmak zorundayız. Bu kapsamda biz özellikle üretim işçiliğinde, ağaçlandırma, fidan dikimi, bakım işlerinde çalışan vatandaşlarımızın da ekonomik durumunun iyileştirilmesi manasında yaptığımız çalışmaları çok önemsiyoruz" ifadesini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow