hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orman köylüsüne ORKÖY desteği

    Orman köylüsüne ORKÖY desteği
    expand

    Orman köylüsüne ORKÖY desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN'de orman köylüsü 257 aileye ORKÖY kapsamında 8 milyon 702 bin 500 TL destek sağladı.
    Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ORKÖY faaliyetleri kapsamında 58 orman köyünde 257 aileye 8 milyon 702 bin 500 TL kredi desteği sağlanarak program tam olarak gerçekleştirildi. Bu kredinin yüzde 20'si 1 milyon 740 bin 500 TL geri ödemesiz hibe, geriye kalan kısmı 3-7 yılda geri ödemeli, herhangi bir faiz alınmayacağı bildirildi.
    Proje ile, 142 aileye süt koyunculuğu, 41 aileye süt sığırcılığı, 32 aileye fenni arıcılık, 5 aileye plastik serada muz üretimi, 15 aileye traktör, 14 aileye motorlu testere, 8 aileye tambur olmak üzere 257 aileye ORKÖY desteği sağlandı.
    Orman köylüsünün her zaman yanında olduklarını belirten Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, "Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Orman Genel Müdürlüğümüzün hedef ve politikaları çerçevesinde ORKÖY bütçemiz her yıl artırılmaktadır. Bu yıl Bölge Müdürlüğümüz ORKÖY destekleri yüzde 73 artırılarak 8.702.500TL'ye çıkarılmıştır. Bölge Müdürlüğümüzdeki üretim-mekanizasyon taleplerinin tamamı karşılanmıştır. Orman Köylerimizde istihdama katkı sağlayarak kırsal kalkınmanın lokomotifi olmaya devam ediyoruz. 2021 yılında da desteklerimiz artarak devam edecek. ORKÖY kredilerinden yararlanan tüm köylülerimize hayırlı olsun ve emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow