hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otogarda 6 buçuk yıldır süren kaos sona erdi

    Otogarda 6 buçuk yıldır süren kaos sona erdi
    expand

    Otogarda 6 buçuk yıldır süren kaos sona erdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısında alınan kararla borçları 15 aya kadar yapılandırılan Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafının yüzü gülüyor. 

    Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısında, Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MEŞOT) faaliyet yürüten ve 3 yıllık kira borçlarını ödeyemeyen esnaf ve işletmecilerin durumu ele alındı. Kiracılardan takipli borçlar yönünden faiz ve avukatlık ücreti alınmaması, bahse konu borç ile tahakkuk eden diğer borçların yapılandırılması ve taksitlendirilmesi ile ilgili madde de görüşüldü ve Meclis’te otogar esnafının geriye dönük kira borçlarına ilişkin yapılandırmaya gidildi.
    AVUKATLIK ÜCRETİ KALDIRILDI, 15 AYA KADAR TAKSİT YAPILDI
    Meclis’te alınan karar doğrultusunda taksit sayısı artırılarak 15 aya çıkarıldı. Otogar esnafı, geriye dönük kira borçlarına ilişkin olarak vekâlet ücreti ve tahsil harcını ödemeksizin peşin yüzde 35.7 indirim ile ya da 15 aya kadar vade ile borcunu ödeyebilecek. Alınan karar ile esnafın omuzlarındaki yük kalkmış olacak.
    Mersin Şehirlerarası Otobüs ve Yazıhaneciler Derneği Başkanı Kerim Ürkmez, Meclis’te alınan karardan dolayı MEŞOT esnafının rahat bir nefes alacağını ifade ederek, “6-6,5 yıldır süren bir kaos Vahap Başkan ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri sayesinde sona ermiştir” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow