hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otoyol projesi TBMM gündeminde

    Otoyol projesi TBMM gündeminde
    expand

    Otoyol projesi TBMM gündeminde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'in CHP'li Milletvekili Cengiz Gökçel, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu arasında yapılması planlanan otoyol projesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'a verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.
    Projenin Mersin'deki tamamlanmayan kamu yatırımlarından birisi olduğunu dile getiren Gökçel, 18 Aralık 2018 tarihli ihaleye hiçbir firmanın teklif vermemesinin otoyolun yapılmayacağına dair kanaate sebep olduğunu söyledi. Kamu yatırımlarının gerçekleşmemesi ile kent sakinlerinin dışlanmış gibi hissetiğini vurgulayan Gökçel, yaz aylarında D-400 karayolundaki yoğunluğun artması ve trafiğin durma noktasına gelmesi ile projenin yeniden gündeme geldiğini aktardı.
    Otoyolun kent turizmi, tarımı ve ekonomisine önemli katkılarda bulunacağının altını çizen Gökçel,  yazılı olarak cevaplanması istemi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'a şu soruları yöneltti:
    'Otoyol Projesi ne durumdadır? Yeniden ihaleye çıkılacak mıdır? Projenin ne zaman tamamlanmasını planlıyorsunuz? Proje için bugüne kadar ne kadar kamu kaynağı harcanmıştır? 18 Aralık 2018'de gerçekleşen ihale için şartname satın alan 6 şirket ihaleye neden katılmamıştır?'

    FOTOĞRAFLI


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow