hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özdemir turistik yatırım değerlendirmesi yaptı

    Özdemir turistik yatırım değerlendirmesi yaptı
    expand

    Özdemir turistik yatırım değerlendirmesi yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, kentteki turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi için hazırlanan projelerin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
    Özdemir, kent ekonomisinin gelişmesi için atılması gereken adımlara değindi. Mersin'in turizmde cazip hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Özdemir, "Kentimizin turizme açılma süreci çok yavaş işliyor. 2008 yılında turizm bölgesi olarak işaretlenip yer tahsisleri yapılan Kazanlı Turizm Bölgesi'nin 2013 yılında tamamlanması hedefleniyordu ancak yapılmış bir yatırım yok. Mevcut projede ilerleme kaydedilemiyorsa yeniden ihaleye çıkılabilir veya butik oteller oluşturacak şekilde yeni alternatifler değerlendirilebilir. Kentimizin batısı turizm için en ideal bölgedir. Bu bölgenin her yönü ile turist çekme açısından önemli avantajları bulunmaktadır. Bu bölge için ilan edilmiş olan mevcut turizm merkezleri yetersiz. Bu merkezler de henüz hizmete girmedi. Hem mevcut projelerin tamamlanmasını hızlandıracak adımlar atılmalı hem de Erdemli'den Anamur'a kadar olan bölümün altyapıları tamamlanarak yeni lokasyonlar oluşturmak üzere yatırımcılara açılmalıdır" dedi.
    Otoyolun Taşucu'na kadar uzatılmasının da kent için öncelik taşıdığını dile getiren Özdemir, "Bu proje bir turizm yatırımı olmanın da öncesinde Mersinliler için elzem bir ihtiyaçtır. Özellikle yaz dönemlerinde 50 kilometrelik mesafeyi kat etmek için 3-4 saat süren araç kuyruklarına katlanmak gerekmektedir. Bu proje kentimizin ulaşım, turizm ve lojistik imkanlarının güçlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow