hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerini sevindiriyorlar

    Pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerini sevindiriyorlar
    expand

    Pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerini sevindiriyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)- TÜRK Kızılay Erdemli Şubesi gönüllüleri, pandemi döneminde belirlenen ihtiyaç sahiplerine giyecek ve erzak dağıtımı yaptı.
    Mersin'in Erdemli ilçesinde bir yılda yaklaşık bin 500 aileye yardım ulaştıran gönüllü ekibi, ilçe halkının büyük takdirini topluyor. İş insanı, öğretmen, avukat, esnaf, öğrenci ve ev kadınlarından oluşan yaklaşık 70 gönüllü, işlerinden arta kalan zamanlarında Kızılay deposuna gelerek paket yapıp, eşyaları hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor.
    'PANDEMİDE SAHADA OLDUK'
    Türk Kızılay Kızılay Erdemli Şube Başkanı Necati Çevik, Erdemli’de bulunan ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olduklarını belirterek, "Özellikle pandemi döneminde sürekli sahada olduk. Yaklaşık 70 kişilik gönüllü ordumuz ile birlikte belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerimiz için vatandaşlarımızdan ve Kızılay Genel Merkezimiz'den gelen yardımları ayrıştırıyoruz ve hazır hale getirerek ihtiyaç sahiplerimize ulaştırıyoruz. İlçemiz genelinde 1500 aileye yardım ettik ve 250 aileye de dönüşümlü olarak sürekli ayni ve nakdi yardımında bulunuyoruz. Erdemli’nin iyilik sever insanlarından çok güzel bağışlar alıyoruz ve bu bağışlar sayesinde birçok ihtiyaç sahibinin ihtiyaçlarını götürüyoruz. Kızılay şubemize gönüllü olarak yardım etmek isteyen o kadar çok vatandaşımız var ki onlara çok teşekkür ediyoruz. Bu zor süreçte insanlarımızın kalbine dokunmak gerçekten bizleri çok mutlu ediyor" dedi.
    'ÇOK MUTLU OLUYORUZ'
    Kızılay gönüllüsü esnaf Adem Koşar ise insanlara yardım etmek, destek olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, "İşlerimizden arta kalan zamanlarımızda sürekli yardım için şubemize geliyor ve gerekli yerlere giderek ihtiyaç sahiplerimize yardım ediyoruz. İnsanlar mutlu olduğu zaman bizler de çok  mutlu oluyoruz. Erdemli bizim ve sahip çıkacağız” diye konuştu.
    Kızılay gönüllüsü Betül Ardıç ise vatandaşlara destek ve yardım için gönüllü olarak çalıştıklarını vurgulayarak, "Biz sadece erzak ve eşya vermiyoruz aynı zamanda onlarla sohbet ediyoruz, hal hatırlarını sorup dertlerini dinliyoruz. Onların morale de ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. Burada insanlarımıza yardım etmek yorgunluğumuzu alıyor ve bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
    'GÖNÜLLÜ GENÇLER ARTIYOR'
    Gönüllülerinden genç iş insanı Tolgahan Gündüz de gençlerin gönüllü olmlak için birbiri ile yarıştığına dikkat çerek, "Bir kişinin elinden tutmak ve yardımcı olmak bizleri çok mutlu ediyor. Gençler olarak Kızılay şubemize katılım çok fazla. Gençlerimiz de yardım için seferber oluyor diyebiliriz. Bizler yardımcı olduğumuz zaman içimizde büyük sevinç oluyor” dedi.FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow