hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Prof. Dr. Dokgöz'ün Metafor karikatür kitabı yayınlandı

    Prof. Dr. Dokgözün Metafor karikatür kitabı yayınlandı
    expand

    Prof. Dr. Dokgöz'ün Metafor karikatür kitabı yayınlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Adli tıp uzmanı ve karikatürist Prof.Dr. Halis Dokgöz'ün 'Metafor' karikatür kitabı yayınlandı.
    Prof. Dr. Halis Dokgöz'ün Çin, Güney Kore, Fransa, İspanya, Almanya, Norveç gibi ülkelerde ödül aldığı ve sergilenen çalışmaları yanında 2016-2018 yılları arasında Hürriyet Gazetesi Çukurova'da Metafor köşesinde günlük olarak yayınlanan karikatürlerinden seçilen karikatürler ve son dönem çizgilerini kapsayan kitapta okuyucuyu metaforlar yoluyla grafik mizah yolculuğuna çağırıyor. Beşbalık Yayınevi tarafından yayınlanan kitap 16x22 cm tamamı renkli 200 sayfadan oluşuyor.  
    Grafik mizahın öncüleri Turhan Selçuk ve Semih Balcıoğlu gibi ustaların izinde kitapta kullanılan metaforlar bazen karikatürün nesnesi bazen de öznesi halinde karşımıza çıkıyor. Karikatürler daha çok ekosistem, çevre, birey, insan ilişkileri, sistem, tıp, hukuk, insan hakları, çocuk hakları, kadın hakları gibi konuları toplumsal yaşama ilişkin geniş bir perspektiften ele alıyor.
    Daha önceden ‘Güneşin Girmediği Yere' ve 'Çizgisel' adında 2 kitabı bulunan Dokgöz'ün bu 3'ncü karikatür kitabı oluyor. Kitap www.akademisyen.com sitesinden ve kitap satan internet portallarından temin edilebilir.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow