hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Proje alanındaki 113 ağaç özenle taşınıyor

    Proje alanındaki 113 ağaç özenle taşınıyor
    expand

    Proje alanındaki 113 ağaç özenle taşınıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi, yapımına başladığı Forum Katlı Kavşağı projesi sınırında kalan ağaçları hassasiyetle sökerek, kentin farklı noktalarına yeniden dikti.
    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in trafik yoğunluğunun en fazla olduğu Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile 20. Cadde kesişiminde hayata geçireceği Forum Katlı Kavşağı Projesi için çalışmalarına devam ediyor. Arazi üzerinde aplikasyon çalışmaları devam eden kavşak projesine başlamadan önce bazı güzergâhlar trafiğe kapatılırken, proje sınırlarında bulunan ağaçlar da kentin farklı noktalarına taşınarak, yeniden dikiliyor.
    Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kavşağın yapılacağı güzergahta bulunan ağaçların çalışmalardan olumsuz etkilenmemesi için yer değiştirme çalışması gerçekleştiriyor.
    Kavşak güzergahında bulunan 55 adet palmiye ağacı ve 58 adet zakkum, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı personelinin özenli çalışmaları ile önce budanıyor, daha sonra oldukları yerden iş makineleri ile alınarak, kentin farklı noktalarına dikiliyor.
    Nakli yapılan palmiye ve zakkumlar, Mezitli ilçesinde yeni açılan Yaşar Doğu Caddesi refüjüne ve Akdeniz ilçesi 136. Cadde’ye dikiliyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow