hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Refüjlerdeki tabelalar toplanıyor

    Refüjlerdeki tabelalar toplanıyor
    expand

    Refüjlerdeki tabelalar toplanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de refüjlerdeki aydınlatma direklerine hukuka ve belediye yönetmeliğine aykırı olarak asılan ilan, reklam ve benzeri materyaller büyükşehir belediye ekiplerince kaldırılıyor.
    Belediyenin İlan ve Reklam Uygulama Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde yer alan, 'Ortak kamu kullanım alanlarında bulunan elektrik direkleri reklam alanı olarak kullanılamaz' kararını tanımadan, refüjlerdeki elektrik direklerine ilan ve reklam afişi asıldığı saptandı. Belediye 1'inci Hukuk Müşavirliği tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, ilanların yönetmeliğe aykırı şekilde kent genelinde 24 bin 959 adet aydınlatma direğine asılması için elektrik dağıtım şirketi ve ilgili firmalar arasında sözleşme yapıldığı ortaya çıktı. Yapılan uygulamaların İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Mimari Estetik Komisyonu kararlarına ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Reklam Uygulama Yönetmeliği'nin hükümlerine aykırı olduğu belirtildi.
    Bunun üzerine söz konusu ilan, reklam ve benzeri materyallerin kaldırılması kararlaştırıldı. Belirtilen süre içinde reklamların kaldırılmaması üzerine harekete geçen belediye ekipleri, afişleri kaldırmaya başladı.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow