hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanayiciler, Model Fabrika'yı inceledi

    Sanayiciler, Model Fabrikayı inceledi
    expand

    Sanayiciler, Model Fabrika'yı inceledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) sanayicileri Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi'ni ziyaret ederek Başkan Sabri Tekli’den işleyiş hakkında bilgi aldı.
    Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde kullanıma sunulan Uygulamalı Yetkinlik Ve Dijital Dönüşüm Merkezi - Model Fabrika ve Yenilik Merkezi sanayicilere yenilikçi çözümler oluşturabilmek adına faaliyetlerine başladı. Sanayicilerin işleyiş hakkında bilgi edinmesi adına MTOSB bünyesinde faaliyet gösteren fabrikaların yetkilileri 20 kişilik gruplar halinde Model Fabrika’da incelemelerde bulunmaya başladı.
    Model Fabrika ve Yenilik Merkezi hakkında bilgi veren MTOSB Başkanı Sabri Tekli, "3 bin 800 m2 kapalı alan olmak üzere 5 bin m2 toplam alan üzerinde faaliyetlere başlayan Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’miz Türkiye’de aynı yapıda hizmete açılan ilk ve tek yer olma özelliğini taşıyor. 20 milyona yakın Avrupa Birliği desteği ile toplamda 25 milyonluk bir yatırım yapıldı. Model Fabrika’da şu anda Eğiticilerin Eğitimi programı tamamlandı. Çukurova Kalkınma Ajansı verimlilik konularında Model Fabrikamızla ortak çalışacak ve Model Fabrikayla çalışan firmalara 90 bin TL teşvik verecek. KOSGEB Model Fabrika’dan eğitim ve danışmanlık alan firmalara 70 bin liraya kadar destek verecek. Aynı zamanda İnovasyon Merkezi kapsamında 13 firma Yenilik Yol Haritası ve Ticarileşme Yol Haritası programlarından yararlanırken, firmalarımıza Kurumsallaşma, İş birlikleri, pazar pazarlama, süreç inovasyonu anlamında destekler verildi. Kurulduğu günden bu yana aktif olarak çalışmalarını sürdüren merkezimizde Tasarım Yarışması düzenlendi ve ambalaj konusunda yenilikçi fikirler ve ürünler ortaya çıkarıldı. Önümüzdeki dönemde de bu ve daha fazla projeyle Yenilik Merkezi çalışmalarına devam edecek" dedi.
    Dünyaya öncü ve örnek işletmeler oluşturmak istediklerini ifade eden Başkan Tekli, "Türkiye’de Uygulamalı KOBİ Yetkinlik Merkezi yani Model Fabrika kurulması amacını taşıyan proje kapsamındaki Mersin Model Fabrika; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde hayata geçirildi. Mersin Model Fabrika ’da özellikle KOBİ’ler, yalın ve dijital dönüşüm müfredatı ile bu yönde gelişmelerini başlatacak kapsamlı eğitim ve danışmanlık desteği alabilecekler. Mersin Model Fabrika olarak benimsediğimiz vizyon kentimiz ve çevresindeki şehirlerde bulunan bütün işletmelerimize 5 yıl içerisinde yalın felsefeyi benimseterek, kendi bünyelerinde uygulamalarını sağlamak yalın dönüşüm ile dijitalleşmiş işletmelerimizin dünyada öncü ve örnek işletmeler haline getirmek. Bu istediğimiz konuma gelmek için misyonumuz ise başta Mersin bölgesi olmak üzere, ülkemizdeki tüm işletmelerimizde yalın üretim teknikleri ile işletmeleri israflardan arındırarak verimliliklerinin artmasını sağlayıp, dijitalleşmelerinde öncü olarak, işletmelere kazandırılan esnek yapıları ile rekabetçi, dinamikleri güçlü yeni dünya düzenine adapte hale getirmek. Yalın üretim felsefesini ve tekniklerini öğren dönüş ile firmalara benimsetip bünyelerinde uygulayacağız ve bunun sürdürülebilirliğini her zaman takip edeceğiz. Öğren dönüş zamanımız altı aylık bir süreç olup bu süre zarfında 6 ayrı firmaya hizmet verilecektir. MTOSB bünyesindeki sanayicilerimiz 20’li gruplar halinde Model Fabrikamızı ziyaret ederek işleyiş hakkında bilgi sahibi olacaklar" diye konuştu.
    Sanayiciler Model Fabrika’nın Mersin için büyük kazanç olduğunu ifade ederek, yapılan çalışmaların üretim hatlarında mutlaka olumlu sonuçlar yaratacağını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow