hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanayicilere 'Arabuluculuk Kanunu' anlatıldı

    Sanayicilere Arabuluculuk Kanunu anlatıldı
    expand

    Sanayicilere 'Arabuluculuk Kanunu' anlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (MTOSB) sanayicilere, ‘6325 Sayılı Hukuk Anlaşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu’nu ile ilgili bilgiler verildi.
    MTOS Bölgesi Konferans Salonu’ndaki toplantıya MTOSB Başkanı Sabri Tekli, MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Kürşat Haddat, Hasan Yıldırım, Yılmaz Akyüz ve MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz ile Mersin Arabulucuk Merkezi yetkilileri Av. Buğrahan Dikici, Av. Ayla Gündoğdu ve Av. Zişan Ergelen katıldı. Arabulucuk Kanunu ve konuları ile ilgili bilgiler aktaran Mersin Arabulucuk Merkezi’nden Av. Buğrahan Dikici, "Arabuluculuk ile uzlaştırma karıştırılıyor. Arabulucular sadece avukatlardan olabiliyor. Avukat olan kişinin de arabuluculuk eğitimi alarak sınavda başarılı olması gerekiyor. Şu an ülkemizde 16 bin arabulucu bulunuyor. Bizler hakem ya da hâkim değiliz. Hukuk uyuşmazlıklarının arabuluculuk yoluyla çözümlenmesinde uygulanacak usul ve esasları düzenleyen 6325 Sayılı Hukuk Anlaşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu’nu uygulayan kişileriz" dedi.
    Arabuluculuk Yasası’nın aile içi şiddet olaylarında kesinlikle uygulanmadığının altını çizen Dikici, "Arabuluculuk Yasası’nın temelini gizlilik oluşturur. Arabuluculuk görüşmeleri sırasında konuşulanlar kesinlikle mahkemelerde delil olarak kullanılamaz. Aynı zamanda daha ucuz ve hızlıdır. İşçi işveren anlaşmazlıklarında 4 hafta sürede, ticari uzlaşmazlıklarda ise en fazla 8 hafta süre içerisinde çözüm üretilmek zorundadır. Bu görüşmeler sırasında gizliliği ihlal etmenin cezası 6 ay hapistir. Arabuluculuk görüşmelerinde konuşulanlar kesinlikle dışarıya çıkamaz. Arabuluculuk ücretleri 680 TL’dir ve herhangi bir davadan daha ucuzdur. Bu görüşmeler sırasında karşılıklı alınan belgeler delil olarak kullanılamaz. Ayrıca dava açılmadan önce arabulucuya müracaat şartları da vardır. İstatistiklere bakıldığında ise şu an arabuluculuk başarı oranı yüzde 97, başarısızlık oranı yüzde 3’tür" iye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow