hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seçer: Mersin toplumuyla, birikimiyle güzel

    Seçer: Mersin toplumuyla, birikimiyle güzel
    expand

    Seçer: Mersin toplumuyla, birikimiyle güzel

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Umut Işığı Çocuk Korosu’nda yer alan çocuklar, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bir araya gelip, şarkılar söyledi.
    Başkan Seçer, Polifonik Korolar Derneği Başkanı Selma Yağcı ile dernek bünyesinde faaliyet yürüten Nevit Kodallı Yetişkinler Korosu ve Umut Işığı Çocuk Korosu üyelerini tarihi belediye binasının meclis salonunda ağırladı. Ziyarete gelen çocukların en küçükleri olan Aybike ve Rüzgar, Başkan Seçer’e bir çiçek sepeti sundu. Umut Işığı Korosu’nda müzik eğitimi alan diğer çocuklar da Başkan Seçer’in etrafını sardı ve müzik öğretmeni Esra Erdoğan Kaya’nın yönetiminde, "İsterdim ki sokakta asık yüzlü insan kalmasın" diye başlayan şarkıyı seslendirdi. Çocuk Korosu, "Atatürk Ölmedi, Kalbimizde Yaşıyor" şarkısını da Başkan Seçer için seslendirdi.
    'ÇOK MUTLU OLDUM'
    Çocukların seslendirdiği şarkıları keyifle dinleyen Seçer,  "Çok mutlu oldum. Çocukları görünce özellikle mutlu oluyorum. Bunu siyaseten söylemiyorum. Gerçek duygularımla konuşuyorum. Güzel bir yapı oluşmuş. Günümüz Türkiye’sinde sanata, sanatçıya bakış açısı da malumunuz. Genel anlamda dünyanın neresine giderseniz gidin mutlaka medeni toplumlarda sanat, sanatçı, bu öğelere bakış açısı diğer geri kalmış toplumlara göre daha farklı bir boyutta. Maalesef biz de o geri kalmış toplumların skalası içindeyiz. Bunu tersine döndürebiliriz. Şu anda Türkiye’de son ortaya çıkan tabloda, Türkiye’nin önemli bir nüfusunu yöneten yerel yöneticilerin sanata bakışı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata bakışı gibi. Yani çağdaş, modern, uygar dünyanın standartlarına uygun bir sanat anlayışıyla kentleri yönetiyoruz. Ben de bu yöneticilerden bir tanesiyim" dedi.
    Başkan Seçer, hangi kültürden gelmiş olursa olsun, hangi renkten, desenden olursa olsun, kent halkının anlayışına, kültürüne saygı duyarak sanata destek vermek istediklerini ifade etti.
     

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow