hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Senfonik Neşet Ertaş türkülerine kapalı gişe ilgi

    Senfonik Neşet Ertaş türkülerine kapalı gişe ilgi
    expand

    Senfonik Neşet Ertaş türkülerine kapalı gişe ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), halk ozanı Neşet Ertaş’ın eserlerini, senfoniyle harmanlayarak, sanatseverlerle buluşturdu.
    Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleşen konserin orkestra şefliğini, Neşet Ertaş’ın eserlerini senfonik şekilde yeniden düzenleyen Serdar Yalçın, koro şefliğini ise Anıl Aydın yaptı. Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin ile çok sayıda sanatseverin katıldığı konserde, MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni soprano Bengi İspir Özdülger, mezzo soprano Nihan Çetin Aydın, tenor Onur Polat ve bas Zafer Erdaş solist olarak sahnede yer aldı. Konserde 'Ahirim Sensin', 'Neredesin Sen', 'Gönül Dağı', 'Yazımı Kışa Çevirdin', 'Al Elma Boyanır mı', 'Mühür Gözlüm', 'Niye Çattın Kaşlarını', 'Dertli Yoldaş', 'Zahidem', 'Ah Yalan Dünya', 'Kesik Çayır Biçilir mi', 'Doyulur mu', 'Dane Dane Benleri var' ve 'Yanıyorum' eserleri seslendirildi.
    Biletleri günlerce önceden tükenen yaklaşık 2 saatlik konserin sonunda salonu dolduranlar, performanslarından dolayı sanatçıları uzun süre alkışladı.
    Bu arada, MDOB Senfonik Neşet Ertaş Türküleri konserini 13 Nisan Cumartesi günü saat 20.00’de Adana’daki Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde de gerçekleştiricek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow