hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü için başvurular devam ediyor

    Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü için başvurular devam ediyor
    expand

    Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü için başvurular devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve kentin en önemli değerlerinden Şinasi Develi adına düzenlenen Mersin Kent Ödülü’ne başvurular 30 Ekim’e kadar yapılabilecek.
    Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle, bir grup aydın, sanatçı ve akademisyen geçtiğimiz ocak ayında hayatını kaybeden avukat, yazar, kent araştırmacısı Şinasi Develi anısına Mersin Kent Ödülü verecek. Yarışma ile Mersin’e çok sayıda yazılı eser ve bir arşiv bırakan Şinasi Develi’nin anısının yaşatılmasının yanı sıra kente yeni eserler kazandırılması hedefleniyor. Yarışmaya Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Mersin Barosu, Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir Belediyeleri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Deniz Ticaret Odası da destek veriyor.
    BAŞVURULAR 30 EKİM’E KADAR YAPILABİLECEK
    Ödüle, Mersin’in kent merkezine ilişkin (Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz ilçe sınırları) her türlü bilimsel araştırmanın ve sanatsal yapıtın sahibibaşvurabilecek ya da aday gösterilebilecek. Şinasi Develi Mersin Kent Ödülleri’nin ilki Ocak 2021’de verilecek. Başvurular 30 Ekim 2020 tarihine kadar e-posta yoluyla yapılabilecek. Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Yürütme Kurulu’nda Etem Develi, Bülent Başok, Hafize Bilgenoğlu, İrfan Tümer, Semihi Vural, Tuncer Özmen, Ulaş Bayraktar ve Ziya Aykın gibi önemli isimler yer alıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow