hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sokak hayvanları, Akdeniz Belediyesi'nin koruması altında

    Sokak hayvanları, Akdeniz Belediyesinin koruması altında
    expand

    Sokak hayvanları, Akdeniz Belediyesi'nin koruması altında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Akdeniz Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam hakkına dikkat çekmek amacıyla, ilçe sınırlarında düzenli olarak mama, yem ve su bırakılan parklara ve farklı bölgelere uyarıcı levhalar konuşlandırdı.
    Akdeniz Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı gün ve saatlerde, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Beslenme noktalarına, park ve yeşil alanlara mama, yem ve su bırakan belediye ekipleri, sokakta yaşayan canların soğuk havalarda sığınabilmeleri için uygun yerlere kulübeler yapıyor. Ekipler son olarak, kaldırım ve sokaklarda yaşayan hayvanların yaşam hakkını koruyabilmek adına, ilçe sınırlarında yer alan parklara uyarıcı levhalar asarak, vatandaşları sokakta yaşayan canlara karşı duyarlı olmaya davet etti. Tabelalarda, 'Kaldırım ve sokaklarda yaşayan hayvanlar, 5199 Sayılı Hayvan Koruma Kanunu ile güvence ve koruma altındadır. Hayvanların yaşam hakkına zarar vermek, yasal olarak cezaya tabidir' ifadeleri yer aldı.
    Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Tüm canları önemsiyoruz. Barınmaları için ilçemizin her yerine kulübeler yerleştirdiğimiz, düzenli olarak mama ve su ihtiyaçlarını karşıladığımız dostlarımızla birlikte herkes için yaşanabilir bir Akdeniz yaratmak istiyoruz. Kedi, köpek ve güvercin gibi sokaklarımızda yaşayan dostlarımızın beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmek için, ilçemizin çeşitli noktalarına mamalar ve yemler bırakıyor, yaptığımız barınaklar ile de onları soğuk hava ve yağmura karşı koruyoruz. Dünyamızı, hayatımızı ve kentlerimizi paylaştığımız canlarımızın yaşam hakkını önemsiyor, sessiz dostlarımızın sesi olmaya çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow