hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarladan satış tezgahına

    Tarladan satış tezgahına
    expand

    Tarladan satış tezgahına

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Mezitli Belediyesi'nin öncülüğünde, kent içerisindeki boş arsalarda tarımsal üretim yapan Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi, 'tarladan tezgaha' satış modelini hayata geçiriyor.
    Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın kenti dolaşırken karşılaştığı üretici kadınlarla yapılan fikir alışverişi sonrası hazırlanan projeyle, ürün hasatı yapılan arsaların yanında oluşturulacak satış standı ile Mezitlililer, taze ve organik ürüne direkt tarladan ulaşabilecek. Üretici kadınları yağmur ve güneşten koruyacak şekilde dizayn edilen standlar, ürünlerin tazeliğini koruyacak, temizlik ve satışa hazırlanmasına olanak sunacak şekilde hazırlanıyor.
    Kooperatifin dünyaya örnek olacak bir sistemle çalıştığını belirten Başkan Neşet Tarhan, "Mezitlili kadınların bu girişimi Türkiye'ye örnek olacaktır. Son yıllarda ivme kazanan kooperatifçilik anlayışının yanında bu üretimi kent içersinde boş duran atıl arsalarda gerçekleştirerek, örnek bir model oluşturuyorlar. Ürettikleri bu ürünlerin halka ulaşmasında yaşadıkları sıkıntıları gidermek amacıyla onlara özel dizayn edilen yeni bir stand sistemini hayata geçiriyoruz. Kooperatif üyeleri tarladan topladıkları ürünleri hemen yanı başında kurulacak standla doğrudan halkla buluşturacaklar. Üretici kadınlarımız ve halkımızın en sağlıklı ve düzgün şartlarda alışverişini yapabilmesi için tüm ayrıntıları düşündük. Halkımıza ve üretici kadınlarımıza hayırlı olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow