hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM Dilekçe Komisyonu Mersin’de

    TBMM Dilekçe Komisyonu Mersin’de
    expand

    TBMM Dilekçe Komisyonu Mersin’de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN’e gelen TBMM Dilekçe Komisyonu çeşitli ziyaretlerin yanı sıra cezaevlerinde incelemelerde bulunacak.
    TBMM Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Komisyon Üyeleri Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ilk olarak Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu ziyaret etti. Ardından Mersin Adliyesi’ne geçerek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan’ın ziyaret etti.
    TBMM Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, bir konuyu incelemek üzere kentte geldiklerini belirterek, "TBMM Dilekçe Komisyonu denetim faaliyeti yapan bir komisyondur. Komisyonumuza gelen dilekçelerle ilgili denetim faaliyeti ile ilgili aldığımız karar gereği yerinde inceleme yapabiliyoruz. Bugün genel olarak Türkiye'deki hapishanelerle ilgili gelen bir takım dilekçeler var. Bunlarla ilgili yerinde inceleme yapma kararı için özellikle Mersin'i seçtik. Bunun sebebi dilekçelerin sadece Mersin'den gelmiş olması değil sadece, Mersin'de iki ayrı cezaevinin bulunması, Tarsus'taki cezaevinin yeni usullerle kurulmuş bir cezaevi olmasıdır. Adalet Bakanlığı'ndan gelen yetkililer öğlenden sonra ceza sistemi ve özellikle infaz sistemi ile ilgili bize sunum yapacaklar. Akabinde de yarın Tarsus'taki cezaevine gidip oradaki başsavcı ile bir görüşmek yaptıktan sonra yerinde incelemeler de bulunacağız. Oradaki bölümleri gezeceğiz. Sonra da raporumuzu yazacağız. Ziyaretimiz amacı bundan ibarettir" dedi.    

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow