hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TEF Büyükler Federasyon Kupası maçları devam ediyor

    TEF Büyükler Federasyon Kupası maçları devam ediyor
    expand

    TEF Büyükler Federasyon Kupası maçları devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA) -
    MERSİN'de, Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) tarafından düzenlenen Büyükler Federasyon Kupası müsabakaları sürüyor. Organizasyonda dereceye girecek sporcular, milli takım forması ile Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda temsil etme şansı yakalayacak.
    Servet Tazegül Spor Salonu'ndaki organizasyona yurt genelinden katılan 26'sı kadın toplam 66 sporcu birincilik mücadelesi veriyor. Şampiyonaya ilişkin bilgi veren TEF Müsabaka Gözlemcisi Mustafa Kadıoğlu, maçlar sonucunda kupada ilk 3'e giren isimlerin belirleneceğini belirterek, "Bu müsabakada dereceye giren sporcular, önümüzdeki sezonun ilk uluslararası müsabakasına katılma hakkı kazanacak. TEF'in faaliyet takviminde bulunan, bu sezon için büyükler kategorisindeki son müsabaka. Önümüzdeki sezon milli takımın belirlenmesi için önemli bir mücadele" dedi.
    Eskrimin son yıllarda önemli gelişme kaydettiğini dile getiren Kadıoğlu, "Son Avrupa Şampiyonası'nda birincilik kazandık. Geçen sene yapılan Avrupa ve dünya şampiyonalarında altın madalya kazanmıştık. Bu ülkemizin hem eskrim hem de spor tarihi açısından büyük bir başarı. Her başarı devamını getiriyor. Önümüzdeki sezon için de ümit veren genç sporcular yetiştirmeye devam ediyoruz" diye konuştu.
    Turnuvanın en tecrübeli sporcusu Ahmet Dizioğlu (59) ise 9 yaşından bu yana eskrimle ilgilendiğini anlatarak, "Aynı zamanda modern pentatlon yapıyorum. Geçen sene modern pentatlon masterlarda dünya 3'üncüsü oldum. Buraya da Türkiye'nin en iyi eskrimcileri ile maç yapmaya geldik. Yarışmaktan dolayı büyük keyif alıyorum. Her maça girebildiğim için şükrediyorum, devam etmeyi istiyorum. Birçok örnek var. Geçen Dünya Şampiyonası'nda 80 yaşında bir İsviçreli 70 plusta dünya şampiyonu oldu. Ben de uzun süre yapmak istiyorum çünkü veteran spor önemli. Veteran spor gençlere yol açıp örnek oluyor" ifadelerini kullandı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow