hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Telefonla ve online terapi hizmetine 63 kişi başvurdu

    Telefonla ve online terapi hizmetine 63 kişi başvurdu
    expand

    Telefonla ve online terapi hizmetine 63 kişi başvurdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs sürecinde kişilere psikolojik destek sağlamak amacıyla başlattığı 'telefonla ve online terapi' hizmetine ilk haftada 63 kişi başvurdu.
    Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki psikologlar, kendilerine gelen başvuruların verilerini paylaştı. Buna göre,'Koronavirüs kaynaklı' ve 'bireysel sorunlara yönelik' sunulan psikolojik desteğe en fazla başvurunun yüzde 53 oranla 'koronavirüs kaynaklı' olduğu gözlemlendi. Öte yandan verilere göre başvuran kişilerde en fazla 'gelecek kaygısı', 'ölüm kaygısı' ve 'depresyon' görüldü. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nden Psikolog Nazlı Cemre Dursun, eldeki verilere göre başvuruların çoğunlukla genç erişkin bireylerden geldiğini belirterek, “Elimizde bulunan verilere göre bizi genellikle genç yetişkin kişiler gelecek kaygısına yönelik arıyor.  Bunun dışında 65 yaş ve üstü kişilerin de genellikle ölüm kaygısı üzerine başvuruları oldu. Burada, yaş arttıkça aslında ölüm korkusunun arttığını, yaş azaldıkça da ölüm korkusundan ziyade gelecek kaygısının arttığını görüyoruz” dedi.
    Kişilerin bireysel sebeplerle yaptıkları başvurularda kaygı, aile içi şiddet ve depresyon gibi etkenlerin görülmesine değinen Dursun,“Gün boyu evin içerisinde vakit geçiriyoruz. Şu an stres yaratan bir durumun içerisindeyiz. Herkes endişeli. Bütün gün evde olduğumuz için stres arttıkça etrafımızdaki insanlarla iletişimimizde de bir kopukluk oluyor. Kaygının hafifletilmesi açısından evin içerisinde herkesin kendine ait bir zaman diliminin olması lazım. Sinirlenebiliriz ama sinirlendiğimiz zaman balkona çıkabiliriz. Hava alabileceğimiz alternatif bir ortama çıkabiliriz. Dışarı çıkalım demiyorum, ev içerisinde güneş ve oksijen almamız lazım. Alamadığımız zaman hem stres eşiğimiz yükselecek hem de kendimizi daha kötü hissedeceğiz” diye konuştu.
    Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki 6 psikolog tarafından haftanın her günü 10.00-20.00 saatleri arasında verilen hizmet, acil psikolojik destek durumlarında saat 23.00’e kadar sürdürülebiliyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow