hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOBB Nefes Kredisi tanıtıldı

    TOBB Nefes Kredisi tanıtıldı
    expand

    TOBB Nefes Kredisi tanıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, DenizBank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman ile birlikte TOBB Nefes Kredisi'ni tanıttı.
    Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen TOBB Nefes Kredisi tanıtım toplantısı düzenlendi. TOBB ve 365 oda borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler yıllık yüzde 7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Kredi’de üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişecek.
    Toplantıdaki konuşmasında küçük işletmelerin finansmana erişiminin önemini vurgulayan Kızıltan, bu dönemde DenizBank’tan en büyük beklentinin ek teminat istenmemesi olduğunu vurguladı. DenizBank Çukurova Bölge Müdürü Eskiduman ise bu dönemde omuz omuza verip dayanışma ile ekonomik sıkıntıların aşılabileceğine işaret etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow