hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar'a doğasever ilgisi

    Toroslara doğasever ilgisi
    expand

    Toroslar'a doğasever ilgisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN’in merkez Toroslar ilçesinde 11’inci yüzyıldan günümüze gelen ve bulunduğu mahalleye de adını veren tarihi Çandır Kalesi (Paperon), düzenlenen yürüyüşle doğa severlerin ilgi odağı oldu.
    Toroslar Belediyesi, Avrupa Spor Haftası ve 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nde doğa yürüyüşü düzenledi. Vatandaşları sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen doğa yürüyüşlerinin üçüncü durağı ise Avyagediği'nden Çandır Mahallesi'ne organize edildi. Sabahın erken saatlerinde Ayvagediği Mahallesi'nde doğaseverlerle buluşan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Çandır Mahallesi'ne kadar gerçekleştirilen 7 kilometrelik parkuru vatandaşlarla birlikte yürüdü. Başkan Yılmaz, vatandaşlarla birlikte hem spor yaptı hem de doğada güzel vakit geçirdi. Eşsiz manzaraya sahip parkurda birçok katılımcı fotoğraf çekerek, anı ölümsüzleştirdi.
    Katılımcılar parkurun sonunda Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile birlikte ilçenin önemli tarihi değerlerinden olan, 11'inci yüzyıldan kalma Çandır Kalesi'ne (Paperon) geçerek, uzman rehber eşliğinde kale ve çevresini inceleme fırsatı buldu. Doğaseverler, tarihi kaleden Toroslar'ın harika manzarasını da izlemenin keyfini yaşadı.
    Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yürüyüşe katılan doğaseverlere ve özellikle çocuklara teşekkür etti. Başkan Yılmaz, "Ayvadediği merkezinden Çandır Mahallemize doğa yürüyüşü düzenledik. Yaklaşık 7 kilometrelik zor ve dik bir parkurdu ama bu parkuru eğlenceli bir şekilde sohbet ederek ve Toroslarımızın güzelliklerini seyrederek gerçekleştirdik. Katılımcılarımızın da tepkileri olumlu oldu. Toroslarımız'da birçok tarihi kalemiz var. Bu kalelerimiz genellikle çok fazla insanımız tarafından bilinmeyen yerler. Çandır Kalemiz de çok özel bir yapı. Selçuklu, Osmanlı ve Karamanoğlu hakimiyetinde kalmış bir kale. Konum olarak tüm kaleleri gözetleyebiliyorsunuz. Bir tarafından Ayvagediği ve bir tarafından Çamlıyayla'yı görebiliyorsunuz. Derin dehlizler ve suların toplandığı sarnıçlar var. İnşallah düzenleyeceğimiz doğa yürüyüşleri ve çalışmalarla Toroslar'daki bu güzellikleri göstermeye devam edeceğiz" dedi.
    Toroslar'ın sporun merkezi olduğuna da dikkat çeken Başkan Yılmaz; "Mersin'de en çok spor tesisinin ve futbol sahalarının olduğu, amatör ve profesyonel takımlara en çok yatırım yapan belediyeyiz. Bu sezon bir üst lige çıkan kentimizin takımı İçel İdman Yurdu'na da tesis desteği sunuyoruz. İlk iki maçını da başarıyla tamamlayan takımımızı tebrik ediyoruz. Amacımız, Mersinlilik bilincini büyütecek, ortak hedefte buluşturacak takımımızın başarılarla Mersinimize güzellikler getirmesidir. İçel İdman Yurdu'nu ve tüm takımlarımızı elimizden geldiğince desteklemeye devam edeceğiz. Belediyemiz bünyesinde 15 branşta spor kurslarımız da var. Bu kurslarımızı da pandemi kuralları çerçevesinde devam ettireceğiz. Bir çocuğumuzu dahi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp sporla tanıştırabilirsek mutlu oluruz. Bu da sosyal belediyecilik anlayışımızın bir yansımasıdır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow