hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar’a özgü lezzetler Akdeniz esintiyle ‘Yöreden Kafe’de

    Toroslar’a özgü lezzetler Akdeniz esintiyle ‘Yöreden Kafe’de
    expand

    Toroslar’a özgü lezzetler Akdeniz esintiyle ‘Yöreden Kafe’de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, 'Yöreden Kafe'yi hizmete açtı. Kafeye gelenler yöresel lezzetleri temiz ve şık bir mekanda, uygun fiyatlarla tatma olanağı buluyor.
    Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıl içerisinde Kültür Park’a kazandırdığı Limon Kafe, Kır Kahvesi, Bizden Kafe ve Bakkal’ın ardından yeni bir kafe daha Mersinlilerin hizmetine açıldı. Yenişehir İlçesi Öğretmen Evi karşısında faaliyet gösteren ve uygun fiyatlarıyla her kesime hitap eden Yöreden Kafe,Toroslar’dan gelen lezzeti Akdeniz esintisiyle buluşturuyor. Yöreden Kafe’de yer sofraları ve ahşap masalar ile sandalyeler yer alıyor. Avizelerde ise kamış sepetler kullanılmış durumda. Saksılarda biberiyeler masaları süslüyor.Raflarda ise el yapımı salçalar, reçeller ve zeytinler bulunuyor. El yapımı ürünler hem yemeklere katılıyor hem de satışa sunuluyor. Mekanın içerisindeki sıkma sacının başında bir ‘sıkmacı teyze’ oturuyor.
    YÖRESEL ÜRÜNLERDEN OLUŞAN ZENGİN MENÜ
    Masalarda ‘QR Kod’ yer alıyor. Yöreden Kafe’nin misafirleri telefonlarına bu kodu okutarak saniyeler içerisinde zengin menüye ulaşabiliyor. Bu sistem, ‘menü bekleme’ sorununu ve teması ortadan kaldırıyor. Menülerde, kahvaltıdan salatalara, içeceklerden sıcak yemeklere geniş bir yiyecek-içecek seçeneği sunuluyor. Piyasada 1 kişilik serpme kahvaltı ortalama 30-35 lira aralığındayken, Yöreden Kafe’de 2 kişilik serpme kahvaltı 25 liradan sunuluyor. Menüde bazlama, yoğurtlu kızartma, içli köfte, zeytinyağlı tabağı, yüksük çorbası, kiremitte köfte, çökertme kebabı, ev yapımı şalgam ve tantuni gibi çok sayıda ürün yer alıyor.
    KADINLARIN EMEĞİ YÖREDEN KAFE’DE EKONOMİK DEĞERE DÖNÜŞÜYOR
    Mersinden Kadın Kooperatifi bünyesinde üretim yapan kadınların da ürünleri Yöreden Kafe’de satışa sunuluyor. Silifke İlçesi’nin Balandız Mahallesi’nde hasat edilen sarı buğdaylardan elde edilen bulgur, Silifke’nin kokulu çileğinden yapılan çilek reçeli, Arslanköy’ün domateslerinden üretilen domates salçası bu ürünler arasında bulunuyor. Bunların yanı sıra şeftali reçelinden vişne reçeline geleneksel birçok lezzet raflarda yerini alıyor. Böylece satın alınan her ürün kadınların bütçelerine katkı sunuyor. Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nda görev alan iç mimar Gülbin Uyan, Yöreden Kafe için düşündükleri konsepti anlatarak, “Mersinlilerin ve Mersin’e gelenlerin bu yöreye özgü lezzetleri deniz kenarında yiyebilecekleri bir mekan olsun istedik. Çünkü sıkma, fındık lahmacun ve benzeri yöresel ürünlerimizi yemek için ya yaylalara gitmemiz gerekiyor ya da deniz kenarından uzun bir yol kat etmeniz gerekiyor. Aslında mekanın bu ihtiyaca cevap vermesini istedik. Mekanı tasarlarken mevcut cephe kaplamasını koruduk.Yani sadece çatı izolasyonu ve benzeri iyileştirmelerini yaparak strüktürü bozmadık. İç mekanı ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden planlayıp, hem kafe hem yöresel ürün satışı konseptlerini ön plana çıkarmaya çalıştık. Mekanın bu konseptin önüne geçmesini istemedik. Tasarımda kullandığımız malzemeleri bu konseptin önüne geçmeyecek şekilde seçtik. Yine mobilya tasarımlarımızı da doğal malzemelerden yaparak doğallık konseptini pekiştirmek istedik” ifadelerine yer verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow