hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar'da asfaltın yerini beton yol alacak

    Toroslarda asfaltın yerini beton yol alacak
    expand

    Toroslar'da asfaltın yerini beton yol alacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; daha çevreci, daha ekonomik ve uzun ömürlü olması açısından beton yol modelini benimsediklerini, Toroslar'ı beton yolla buluşturacaklarını söyledi.
    Başkan Yılmaz, kent merkezindeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan projelerden söz etti. Gelecek dönemde uygulamaya konulacağı bildirilen 'beton yol' projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, Mersin'de bir ilke imza atacaklarını aktardı. Toroslar'da yaşayan halkın beton yol ile konforlu bir şekilde ulaşım sağlayacağını kaydeden Yılmaz, "Tüm dünyada gelişmişliğin ve sosyo-ekonomik büyümenin göstergesi olarak görülen ulaşım ağı, Toroslar'da en iyi seviyeye taşınıyor. İlçemiz uzun ömürlü, ekonomik ve sağlam beton yollarla taçlanıyor" dedi.
    Beton yolun 34, asfalt yolun ise 17 yıl ömrü bulunduğunu aktaran Yılmaz, "Türkiye'de her 4 yılda bir asfalt yolların 4'te 1'ine yakını yenileniyor. Beton uzun ömürlüdür, ekonomiktir, konforludur. Beton yolların yüzde 100 öz kaynaklarla üretilmesi, açık renkli olması sayesinde gece görüş mesafesini artırması, tekerleklerin asfalt yollarda olduğu kadar yola gömülmemesi sayesinde yakıt tüketimi, dolayısı ile karbondioksit salınımının azaltılması, beton yolların daha ekonomik ve daha çevreci olduğunu göstermektedir. Bu nedenlerle beton yol modelini benimsiyor, bundan sonraki dönemde kamu yararını da gözeterek asfalt yollarla Toroslar'ı buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.
    Başkan Yılmaz, beton yolun önce hizmet alımı yolu ile sonrasında ise belediye imkanları ile yapılacağını da sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow