hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar'da aşure etkinliği

    Toroslarda aşure etkinliği
    expand

    Toroslar'da aşure etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'in Toroslar ilçesinde belediye ve cemevinin ortaklaşa organize ettiği bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen aşure etkinliği, yoğun ilgi gördü.
    Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şube Başkanı Hüseyin Değerli’nin ev sahipliğinde yapılan etkinliğe; il ve ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez yöneticileri ve şube başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şube Başkanı Hüseyin Değerli ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez yöneticisi Ali Özveren yaptı.  Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da güzelliklerin bereketinin paylaştıkça arttığına dikkat çekerek, "Toroslar Cemevi ile birlikte düzenlediğimiz 10'uncu Aşure Etkinliği’nde hep bir arada olmanın feyzini yaşıyoruz. Biz de bugün bu güzellikleri paylaşmak, birlik ve beraberliğimizi daim kılmak için buradayız" dedi.  Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin ise aşurenin temsil ettiği birlik ve beraberliği sonsuza kadar yaşamayı temenni ettiklerini kaydetti.
    Konuşmaların ardından kazanlarda pişirilen aşureler protokol üyelerine ve katılımcılara ikram edilirken, yerel sanatçılar Kemal Kaya, Doğu Ekin, İsmail Özden, Aşık Esrari ve Oğuzhan Özdemir mini bir konser verdi. Toroslar Cem Evi semah ekibinin de gösterileriyle renk kattığı gecede Türk Halk Müziği’nin duayen sanatçılarından Musa Eroğlu da sahne aldı. Birbirinden güzel türkülerini seslendiren Eroğlu, Toroslar halkına türkü şöleni yaşattı. Dinleyenlerin hem eğlendiği hem de duygulandığı konserin ardından program,  Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından sanatçılara teşekkür plaketi ve çiçek takdimi yapılmasının ardından sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow