hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar'da, Atatürk'ü Anma Satranç Turnuvası ilgi gördü

    Toroslarda, Atatürkü Anma Satranç Turnuvası ilgi gördü
    expand

    Toroslar'da, Atatürk'ü Anma Satranç Turnuvası ilgi gördü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - TOROSLAR Belediyesi tarafından, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası sona erdi.
    Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 10 yaş ve altı, 14 yaş ve altı olmak üzere 2 kategoride gerçekleşen turnuvaya 64 sporcu katıldı. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde pandemi kuralları çerçevesinde yapılan turnuvada sporcular, şampiyonluk için mücadele etti. Türkiye Satranç Federasyonu Mersin İl Temsilciliği ile birlikte organize edilen turnuvada 10 yaş ve altı kategorisinde; birinci Tamer Kayra Şen, ikinci Mehmet Soylu, üçüncü Gül Senem Başsarı olurken, 14 yaş ve altı kategorisinde ise Alperen Sadettin Özen birinci, Taha Şahin ikinci, Ege Arkan da üçüncü oldu. Birincilere bin, ikincilere 750, üçüncülere ise 500 TL para ödülü ile kupa ve madalya takdim edildi.
    Dereceye girenleri tebrik eden Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin spora yönelmelerini önemsiyor, bilgili, sporcu kimlikleriyle öne çıkan, ahlaklı, milli ve manevi değerlerine bağlı ve teknolojiyi yakından takip eden bir nesil olarak yetişmeleri için mücadele ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow