hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜİOSB’nin projesine ÇKA’dan danışmanlık desteği

    TÜİOSB’nin projesine ÇKA’dan danışmanlık desteği
    expand

    TÜİOSB’nin projesine ÇKA’dan danışmanlık desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN’de tarımsal ürünleri inovatif teknolojiler kullanarak yüksek katma değerli ürünlere dönüştürmeye hazırlanan Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TÜOİSB) hazırladığı 'Tarımsal Ürün İşlemeye Dayalı Sanayi Kümelenme Çalışması Danışmanlığı Projesi' Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) 2020 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.
    ÇKA Genel Sekreterliği’nde bir araya gelen TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta ile ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger, Tarımsal Ürün İşlemeye Dayalı Sanayi Kümelenme Çalışması Danışmanlığı Projesi’nin desteklenmesine dair sözleşmeyi imzaladı. TÜOİSB Başkanı Gül Akyürek Balta, proje kapsamında, tarımsal ürün işlemeye dayalı imalat sektöründe kümelenme çalışmalarının profesyonel bir şekilde yapılarak kısa sürede etkili sonuçlara ulaşılmasını hedeflediklerini söyledi. Başkan Akyürek Balta, "Tarımsal Ürün İşlemeye Dayalı Sanayi Kümelenme Çalışması Danışmanlığı projemiz,  İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri’ne örnek olarak ortak sorunlara ortak çözümler üretecek ve yatırımcı lehine pozitif sonuçlar doğuracak. Projemiz ile bu alandaki çalışmaların hızlı, verimli ve en etkin şekilde yapılmasını sağlayacağız. Üniversite, kamu ve tarıma dayalı sanayi alanında güç birliği oluşturacak ve yapacağımız eylem planlarıyla da bu alandaki kümelenmenin hızlı bir şekilde kurulmasına öncülük edeceğiz" dedi.
    ÇKA’ndan alınacak danışmanlık desteği ile TR62 bölgesi kümelenme çalışmalarında öncelikli sektörler arasında ilk sırada yer alan tarımsal ürün işlemeye dayalı imalat sanayinde TÜİOSB olarak başarılı bir kümelenme modelini hayata geçireceklerinin altını çizen Akyürek Balta, "Tarımsal ürün işlemeye dayalı sanayi kümelenme çalışmasının fark yaratacağını bilen bir dinamik olarak, kümelerin bölgesel ve küresel düzeyde rekabet edebilir hale gelmesi için paydaşlarımızın da organize ve sistemli çalışmasına yön gösterici olacağız" diye konuştu.
    Tarsus’un Kurbanlı mevkiinde toplam 245 hektarlık alan üzerine 300 milyon dolarlık yatırımla kurulacak TÜİOSB’nin 180 hektarlık birinci etap yerleşkesinde yol ve arazi kazı dolgu işleri çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Akyürek Balta, tohumdan paketlemeye kadar gıda üretim zincirinin tüm halkalarını tamamlayarak uygun maliyetli, yüksek katma değerli, güvenli gıda, bitkisel kozmetik ve bitkisel ilaç ürünlerinin üretimiyle yıllık ortalama 250 milyon dolar ihracat gerçekleştirmeyi ve 10 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow