hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tuna, Serbest Bölge çalışanları ile buluştu

    Tuna, Serbest Bölge çalışanları ile buluştu
    expand

    Tuna, Serbest Bölge çalışanları ile buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, Toroslar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ile birlikte serbest bölgedeki işletmeleri ziyaret etti.
    Çalışanların sorun ve taleplerini dinleyen Tuna, "İstihdama nasıl değer katacağımızı biliyoruz. 15 yıl belediye başkanlığı yaptığımız Toroslar'da fiziki mekanların yaşam kalitesini arttırmakla kalmadık. Türkiye'de örnek olan Toroslar Teknik ve Eğitim Kursları (TORTEK) projesini ortaya koyduk. 34 branşta 21 bin insanımıza mesleki eğitim verdik. Rol model seçilen projeleri hayata geçirdik. Bu manada Toroslar bölgemizde çok sayıda tekstil atölyesi açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda istihdama daha da değer katacağız. Bu işletmelerimizin büyümeleri noktasında Yalınayak ve otoban bağlantı yolu arasındaki kısmı konut dışı kentsel çalışma alanı yapacağız. Konut altlarında olan küçük işletmeleri o bölgeye taşıyacağız. Dünyada da sanayinin gelişmesi böyle olur" dedi.
    31 Mart'ta herkesin sandığa gitmesini isteyen Tuna, kendilerine yetki verilmesi halinde Mersin'i yatırımlarla buluşturacaklarını da söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow