hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üretici kadınlar sokak ekonomisi modeli oldu

    Üretici kadınlar sokak ekonomisi modeli oldu
    expand

    Üretici kadınlar sokak ekonomisi modeli oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN’in Mezili Belediyesi tarafından, kırsalda ve kentte yaşayan kadınların, iş hayatına katılması amacıyla hayata geçirilen 'Kadın Üretici Pazarı', sokak ekonomisi haline geldi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Mezitli’de kadınlara yönelik çalışmalarımızın, Türkiye için örnek rol model olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eşi Sembol Tarhan’la birlikte Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Ayferi Tuğcu ile yönetim kurulu üyelerini, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul ve yönetimini Kadın Üretici Pazarı'nda ağırladı. Mezitli Deresi yanında bulunan Merkez Kadın Üretici Pazar'ında gerçekleşen kahvaltıda, Global Sokak Ekonomisi kapsamında Mezitlili kadınların rolü konuşuldu. Bir süredir ‘Sokak Ekonomisinden Girişimciliğe Doğru’ adı altında eğitim toplantıları düzenleyen GİŞKAD üyeleri ve Mezitli Kent Konseyi, Mezitli’nin girişimci ruha sahip kadınlarının çalışmalarını yerinde görme şansı da buldu. Stantları gezerek üretici kadınlarla sohbet eden GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu, gördükleri karşısında etkilendiğini ifade etti.
    'Sokak Ekonomisi' konusunda yapmaya çalıştıkları şeyleri uygulamalı olarak gördüklerini ifade eden Tuğcu, “Mezitli’de üretmek isteyen her kadına fırsat sunulmuş olması çok güzel. Kadınlar üretiyorlar, satıyorlar ve daha da önemlisi artık bu özgüvene de sahipler. Bazı kadınlarımızın ellerinde tabletleriyle internet üzerinden satış da yapıyor olduğunu öğrenmemiz bizi ayrıca mutlu etti" dedi.
    GİŞKAD üyelerine, Kadın Üretici Pazarları'nın kurulmasından günümüze kadar yaşanan süreci anlatan Başkan Tarhan, Mezitli’de kadınların her alanda üretimin içerisinde yer aldığını ifade etti. Kadın Üretici Pazarlarının yanı sıra Üretici Kadın Kooperatifi, Mezitli Kent Konseyi gibi çok geniş alanda üretim yapıldığına dikkat çeken Başkan Tarhan, “Mezitli’de kadınlara yönelik çalışmalarımızın, Türkiye için örnek rol model olması gerektiğini düşünüyoruz. Üreten kadınların kazanabilmesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunması amacıyla farklı alanlarda çalışmalar yaptık. Kırsalda ve kentte yaşayan kadınlarımızın üretmesi ve kazanması için Üretici Kadın Kooperatifleri ve pazarları devreye soktuk. Özellikle düşük maliyeti ve çalışma rahatlığı açısından sokak ekonomisi yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow