hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üreticiye tarımsal eğitim

    Üreticiye tarımsal eğitim
    expand

    Üreticiye tarımsal eğitim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, üretim yapan üreticilere uygulamalı tarımsal eğitim verdi.
    Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği eğitim Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleşti. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü uzmanları, domateste hasat ve hasat öncesi işlemlerin raf ömrü etkileri, hasat sonrası kayıplar, taşıma, depolama ve muhafaza koşulları, paketleme işlemleri, süs bitkilerinde gübreleme, koruma, dış mekan süs bitkilerinde üretim teknikleri, budama teknikleri ve uygulama, çim alan tesisi ve uygulama konularında eğitim verdi.
    3 gün boyunca 100 kişiye verilen eğitimlerin ilk iki gün Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan saha personeline ve teknik personele yönelik olarak süs bitkileri, bitki besleme ve budama eğitimi verilirken, domateste hasat ve hasat sonrası eğitimi ise üreticiye yönelik olarak düzenlendi. İlgili belediye personeli ile üreticiler teorik eğitimin ardından uygulama bahçesinde, uzmanlar eşliğinde bilgilerini tazeledi.
    Büyükşehirin çiftçilerin üretimde daha bilinçli olması adına devam ettiği tarımsal eğitimlerden duyduğu memnuniyeti ifade eden Semiha Özgür, "Domates, biber her türlü sebze yetiştiriyoruz. Buraya bilgilenmek, daha iyi bir eğitim almak için geldik. Bize önce toprağımızın dengesini ölçtürmemiz, tahlil yaptırmamız sonra ne kadar azot eksikliği var, ne kadar ph düşüklüğü var onu öğrenmemiz gerektiğini anlattılar. Nasıl bir gübre kullanacağımızı, ilaçları nasıl kullanmamız gerektiğini, kalıcı ilaçların hasattan önce verilmesi gerektiğini belirttiler. Bize verdikleri bilgiler için mühendislerimize teşekkür ediyoruz" dedi.
    Eğitimlerden dolayı Başkan Seçer’e teşekkür eden Mahmut Müdüroğlu ise "Ben daha önce şeftali yetiştiricisiydim. Akdeniz meyve sineğinden dolayı şeftali yetiştiriciliğini bırakmak zorunda kaldım. Aynı zamanda karnabahar, brokoli, sarıkız dediğimiz yer fasulyesi yetiştiriciliği, domates yetiştiriciliği yapıyorum. Domates yetiştiriciliğinde dikimden başlayıp, son raf ömrüne kadar bilgilendirildim. Domates yetiştiriciliği hassas bir iş olduğu için gübreleme ve sulama konusunda bilinçlendim. Büyükşehir’in vermiş olduğu seminerden çok memnun oldum " diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow