hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Su: Kazalara bağlı ölüm ve yaralanmaları en aza indirmeyi hedefliyoruz

    Vali Su: Kazalara bağlı ölüm ve yaralanmaları en aza indirmeyi hedefliyoruz
    expand

    Vali Su: Kazalara bağlı ölüm ve yaralanmaları en aza indirmeyi hedefliyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN’de İçişleri Bakanlığı’nca uygulamaya konulan ‘Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi’ doğrultusunda düzenlenen ve 2019 yılı ilk 6 ayını kapsayan ‘Trafik Değerlendirme Toplantısı’ Vali Ali İhsan Su başkanlığında yapıldı.
    Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Vekili, kaymakamlar, trafikle ilgili paydaş kurum amirleri ve trafik şube müdürleri ile ilgili kamu kurumlardan yetkililer katıldı.
    Toplantıda konuşan Vali Su, ‘Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi’ çerçevesinde belirlenen hedeflere ulaşılması amacıyla kentte çalışmaların tüm hızıyla yürütüldüğünü belirterek, trafik kazaları ile sonucundaki ölüm ve yaralanmaların azaltılması amacıyla yürütülen eylem planları, kampanyalar, alınan trafik tedbirleri ve alınması gereken ilave tedbirlerinin değerlendirileceğini açıkladı.
    Konuşmasının devamında trafik kazalarına bağlı ölüm ve yaralanmaları en aza indirmeyi hedeflediklerini ifade eden Vali Su, sürücü, yaya ve yolcu olarak tüm yol kullanıcılarının trafikte güvenle seyahat etmeleri ve trafik güvenliğinin tam olarak sağlanabilmesi için ilgililerce gereken tüm tedbirlerin alındığını ve alınmaya da devam edeceğini söyledi.
    Vali Su, alınan tedbirler neticesinde 2019 yılının ilk altı ayında ilimizde meydana gelen trafik kazalarında bir önceki yıla oranla yüzde 7, ölümlü trafik kazalarında ise yüzde 43 oranında bir azalma olduğunu vurgulayarak; bundan sonra da uygulama ve denetimlere yoğun bir şekilde devam edileceğinin altını çizdi.
    Sözlerinin devamında trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından; hız kurallarına uyulması, yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesi, emniyet kemeri kullanılması, alkollü iken trafiğe çıkılmaması ve seyir halinde iken cep telefonu kullanılmaması gerektiğinin önemine dikkat çeken Vali Su; bunların yanı sıra çocukların taşınması esnasında çocuk bağlama sistemlerinin kullanılması, motosiklet vb araçlarda koruma başlığı kullanılarak trafiğe çıkılması gibi konularda da vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerektiğini sözlerine ekledi.
    Vali Su’nun konuşmasının ardından Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ‘2019 Yılı 6 Aylık Trafik Değerlendirme Sunumu’ ile devam eden toplantı, trafikle ilgili mevcut tedbirlerin ve alınması gereken ilave tedbirlerin değerlendirilmesi ile sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow