hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Su’dan, TGİOSB arazisinde inceleme

    Vali Su’dan, TGİOSB arazisinde inceleme
    expand

    Vali Su’dan, TGİOSB arazisinde inceleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN Valisi Ali İhsan Su, Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arazisinde incelemelerde bulundu.
    İlk olarak Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet toplantılarına başkanlık eden Vali Su, daha sonra Tarsus OSB’nin kurulacağı alanı ziyaret etti.
    Vali Su, burada yaptığı açıklamada 530 hektar alan üzerine kurulması planlanan Tarsus Gıda İhtisas OSB’nin 08 Ekim 2019 tarihinde imar planının kesinleştiğini, yatırımcılardan gelen talepler doğrultusunda sektör grubu ve unvan değişikliği için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvuruda bulunulduğunu kaydetti. Değişiklik talebinin 12 Eylül 2019 tarihinde onaylandığını, OSB’nin sektör grubunun karma, unvanının da ‘Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ olarak değiştirildiğini ifade eden Vali Su, sanayicilere yeni üretim alanlarının oluşturulması ve istihdamın arttırılması amacıyla yaşama geçirilmesi planlanan projenin önemini söyledi.
    Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Ali Ulusoy, Müteşebbis heyet üyeleri ve Bölge Müdürü Caner Özcan’ın da katılımıyla gerçekleşen Vali Su’nun Tarsus OSB arazisindeki inceleme ziyareti, imar planı hakkında yetkililerden bilgi almasıyla son buldu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow