hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yelkenciler Tarsus'a hayran kaldı

    Yelkenciler Tarsusa hayran kaldı
    expand

    Yelkenciler Tarsus'a hayran kaldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-Marmaris'ten denize açılarak tüm Akdeniz boyunca eşsiz güzellikler arasında seyahat eden amatör yelkenciler, Mersin'in Tarsus ilçesine hayran kaldı.
    Yerli ve yabancı turistlerden oluşan 135 kişilik ekip, iki gün süreyle konakladıkları Mersin'de merkez ve ilçelerde bulunan tarihi ve turistik mekânları gezdi. Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, Tarsus'a gelen ekibi karşılayarak, kenti gezdirdi. Ardından Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru, düzenlenen yemekte denizcilerle bir araya geldi.
    Tarsus'un 10 bin yıllık geçmişi ile adeta bir açık hava müzesi olduğunu belirten Başkan Bozdoğan, "Çukurova'nın bereketli toprakları üzerinde olan kentimizin tanıtılması için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Tarsus hep ilklerin yaşandığı bir kenttir. Birçok medeniyete başkentlik yapmış bu şehrimizde sizleri görmekten mutlu olduk. Burada turizmin canlandırması konusunda bir takım çalışmalar başlattık. Tarihi değerlerimiz maalesef daha önce yeterli tanıtılmadı. Emin olun bu şehri tüm dünyaya duyurmanın amacındayız" diye konuştu.
    Etkinliklerinin aynı zamanda ülke turizmine önemli katkılar sunduğuna dikkat çeken Dernek Başkanı Zafer Türkmen, "Tarsus'a adeta hayran kaldık. Burada birçok arkadaşımızı ilk defa Tarsus'u gördüler. Gerçekten de gerek kültürü, gerekse tarihi yerleri olsun mükemmel bir yer. Bizi burada misafir ettiniz" dedi.
    Konuşmalarının ardından Başkan Bozdoğan, misafirlere Şahmeran figürlü cüzdan hediye etti. Toplu fotoğraf çekiminden sonra, Bozdoğan ve beraberindekiler gelen misafirleri uğurladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow