hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Yolcu Taşıma Aracı Kullanım' eğitimi başladı

    Yolcu Taşıma Aracı Kullanım eğitimi başladı
    expand

    'Yolcu Taşıma Aracı Kullanım' eğitimi başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi ile Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğinde 'Yolcu Taşıma Aracı Kullanım' eğitimi başladı.
    Şoförler ve Otomobilciler Odasında düzenlenen eğitim kapsamında şoförlere Ticari Araç Kullanım Belgesi verilecek. Belgeye sahip olmayan şoförler ticari araç kullanamayacak. Eğitime katılmak ve yeterlilik belgesine sahip olmak isteyen ticari araç sürücüleri, Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi Merkezinden (AMATEM)  temiz raporu ve savcılıklardan yüz kızartıcı herhangi bir suçtan dolayı sabıkası olmadığını belirten belge almak zorunda.
    Eğitim programının ilk dersine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, toplantı öncesinde Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın Mersin’deki bin adet ticari takside korana virüsü salgınına karşı uygulayacağı dezenfekte çalışmaları hakkında bilgi aldı. Eğitimde sürücülere ve hat sahiplerine seslenen Başkan Seçer, “Yaptığınız iş gerçekten zor bir iş. Çocuklarınızın rızkını kazanma adına tabiri caizse kelle koltukta iş yapmaya çalışıyorsunuz. Kaza sonucu sakat kalma, belki canından olma riski taşıyan bir meslek. Kararlıyız. Mersin’in geleceği açısından, sokaktaki huzur açısından önemlidir diyerek, bu işe giriştik. Bizleri gerçekten üzen, Mersin açısından, özellikle Tarsus açısından kötü bir imaj olan Özgecan olayında görüldüğü gibi uyuşturucu bağımlısı insanların bu mesleklerde olmaması lazım. Onlar da bizim yurttaşımız ama böyle bir mesleği icra etmemesi lazım. Onları da alır devlet tedavi eder. Ama böyle bir işin içinde olmaması lazım. Suçlu bir adam olmaması lazım. Suç işlemeye meyilli bir insan olmaması lazım. Şimdi bunlardan ari bir yapı oluşturuyoruz. Bu tür özellikleri olan insanlar bu eğitimi alamayacaklar" dedi.
    Kurs sonucu verilecek 'Taksiler ve Toplu Taşıma Aracı' kullanım kartları SRC belgesi yerine de geçecek ve kartı olmayanlar ticari araç kullanamayacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow