hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zabıta ekipleri,seyyar satıcıların evlerine gıda ve sağlık paketi götürdü

    Zabıta ekipleri,seyyar satıcıların evlerine gıda ve sağlık paketi götürdü
    expand

    Zabıta ekipleri,seyyar satıcıların evlerine gıda ve sağlık paketi götürdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nde görevli zabıta ekipleri, koronavirüs salgını nedeniyle çalışamayan sahil şeridindeki kayıtlı seyyar satıcıların evlerine gıda ve sağlık paketi götürdü.

    Büyükşehir Belediyesi, sahil şeridindeki kayıtlı 50 seyyar satıcıya Koronavirüs salgını sürecinde evde kalmaları yönünde çağrıda bulundu. Seyyar satıcılar, araçlarını kızağa çekerek, tedbir amacıyla evlerine kapandı. Seyyar satıcıları sürecin ekonomik zorlukları karşısında yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, 15 farklı gıda malzemesinin yer aldığı toplam 50 gıda kolisini, 50 sağlık paketini ve çocukları için toplam 100 kutu sütü seyyar satıcıların evlerine ulaştırdı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, seyyar satıcıların evlerine tek tek giderek, paketleri teslim etti.

    Zabıta Dairesi Başkanlığı Denetleme Zabıta Şube Müdürü Vekili Sadık Uysal, projenin hem seyyar satıcılara hem de kendilerinden alışveriş yapan vatandaşlara yönelik olumlu yansımaları olduğunu belirtti. Kayıtlı seyyar satıcıları yaşanan zorlu süreçte yalnız bırakmadıklarını söyleyen Uysal, “Biz bu projeden yararlanan, izin çerçevesinde seyyar faaliyet gösteren vatandaşlarımıza koronavirüsten kaynaklı evden çıkmamalarını söyledik. Onlar da bu süreçte hiçbir sorun yaratmadı. Fakat zamanla doğal olarak geçim darlığına düşülüyor. Dolayısıyla vatandaşlarımıza verilen gıda yardımının proje kapsamında bulunan seyyar satıcılara da verilmesi doğrultusunda görüşmelerimiz oldu. Uygun görüldü, gıda dağıtımı da şu anda yapılıyor” diye konuştu.

    Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Mehmet Aslan da 25 yıl sahilde seyyar satıcılık yaptığını söyledi. Proje ile rahat bir nefes aldıklarını ifade eden Aslan, koronavirüs salgını sürecinde de seyyar satıcıların Büyükşehir’in desteğini hissettiklerini söyledi. Seyyar satıcıların bu süreçte sıkıntılarla karşılaştıklarını vurgulayan Aslan, Büyükşehir’e taleplerini ilettiklerini belirterek,“Burada çok güzel bir çalışmayla karşılaştık. Birlikte ev ev geziyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow