hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de özel bireyler için aile eğitim programı

    Mersinde özel bireyler için aile eğitim programı
    expand

    Mersin'de özel bireyler için aile eğitim programı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından zihinsel engelli özel bireylerin ailelerine yönelik olarak 'Aile Eğitim Programı' gerçekleştirildi.
    Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, her ay farklı okullarda verilen 'Aile Eğitim Programı' bu kez Toroslar ilçesinde yer alan Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu'ndaki hafif düzeyde zihinsel engelli özel bireylerin aileleri için düzenlendi. 
    Burada büyükşehir belediyesinde görevli Uzman Psikolog Gizem Göçtü Yarım tarafından 175 öğrencinin ailesine eğitim verildi. Eğitimcilerin yanı sıra öğrencilere her anlamda destek olan aileleri için de sosyal ve psikolojik desteğin şart olduğunu belirtti. Uzman Psikolog Yarım, ailelere çocuklarını özel eğitime ve uzmanlara götürürken kendilerini de unutmamaları gerektiğini söyledi. Psikolog Yarım, özel bireylerin toplumsal hayatta uyum içinde olabilmesinin ve birey olarak bir şeyler başarabilmesinin önemine işaret etti. Yarım şöyle konuştu: "Zihinsel engellilerle en çok sosyal uyum çalışıyoruz. Engel var evet ama eğer bu çocuk okuluna gidebiliyorsa rahat rahat arkadaşları ile iletişim kurabiliyorsa, rahat hareket edebiliyorsa, okuyabiliyorsa, evlenebiliyorsa, gülebiliyorsa aslında engeli ortadan kaldırmış oluyoruz. Asıl amacımız da bu. Biz bu engelle ne yapabiliriz, neleri halledebiliriz ona bakıyoruz" diye konuştu.
    Psikolog Yarım, ailelere hem uzmanlardan psikolojik destek almaları gerektiğini hem de okuldaki psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisinden yardım alarak kendilerine destek sağlamaları gerektiğini vurguladı. Anne ve babalar, çocuklarıyla ilgili yaşadıklarını, merak ettikleri konuları ve bazı durumlarda ne yapmaları gerektiğini Uzman Psikolog Gizem Göçtü Yarım'a danıştı. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow