hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MTSO 133’ncü yılını görkemli bir balo ile kutladı

    MTSO 133’ncü yılını görkemli bir balo ile kutladı
    expand

    MTSO 133’ncü yılını görkemli bir balo ile kutladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) 133’üncü yılını görkemli bir balo ile kutlamadı.
    Bir oteldeki baloya, Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan başta olmak üzere kent protokolü, MTSO yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, komite üyeleri ve personeli katıldı. Organizasyon, Oda’nın 2018 yılı çalışmalarının anlatıldığı kısa tanıtım filmiyle başladı. Baloya katılan geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Uyar, Meclis Başkanı Sabahattin Kılıççıoğlu ile Faik Burakgazi’ye birer teşekkür plaketi verildi.
    Baloda söz alan ilk olarak söz alan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, "Mersin’de görmek istediğimiz tablo karşımda duruyor. MTSO olarak biz de kentimizde bunu istiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmek istiyoruz" dedi.
    MTSO’nun kurulduğu günden bu yana kentin ekonomik hayatının gelişmesinde her zaman öncü rol üstlendiğini ifade eden Meclis Başkanı Hamit İzol, "Odamız kente çok sayıda eser kazandırmıştır, kazandırmaya da devam edecektir. Bu nedene MTSO iş dünyasının lobi gücüdür. Mersinlilerin taleplerini ilgili kurum ve kuruluşlara ileterek sorunların çözülmesinde etkin rol oynamaya devam edeceğiz. Bu şekilde tüm sorunların altından kalkacağımıza yürekten inanıyorum. Aldığımız bayrağı, birlik ve beraberliğimizi bozmadan, bizden sonra görev alacaklara gönül rahatlığıyla teslim edeceğimizden eminim" diye konuştu.
    Vali Su ise yaptığı konuşmada, MTSO’nun 133 yıldır kentin gelişimine kalkınmasına büyük bir destek verdiğini kaydederek, şunları söyledi:
    "Kentimiz coğrafi konumu, sahip olduğu potansiyeli ve sizler gibi maharetli iş insanlarıyla ülkemizin önde gelen illerinden biri oldu. Hep birlikte gururunu yaşıyoruz. 133 yıldan beri MTSO ve Oda’ya bağlı iş insanlarımız yaptıkları çalışmalarla, yatırımlarla, istihdama sağladıkları katkılarla ilimizin çok daha ileri seviyelere gelmesine önemli katkılar sağlamıştır. Odamız tüm bu işlevlerini büyük bir maharetle, şevkle, heyecanla günümüze kadar getirmiş. İnanıyorum ki bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla sürdürecektir."
    Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ise MTSO’nun kentin lokomotifi olduğuna işaret ettiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:
    "Elbette bir kentin gelişimi için genel ve yerel idareciler var ama bunların ötesinde kentin geleceğine yön verecek, özellikle Mersin gibi yoğun göç almış bir kentte büyük sorun olan istihdamın çözümüne katkı koyacak kuruluşlar da var. Bunların başında da ticaret ve sanayi odaları geliyor."

    MTSO’nun kentin geleceği ile ilgili ortaya koyduğu vizyon ve kentin sorunlarını çözme konusunda ortaya attığı fikirlerle yöneticilerin ufkunu açıp yön verdiğini vurgulayan Kocamaz, iş dünyasının yaptığı yatırımlarla işsizliğe çözüm üretme yanında kazanılan gelirin paylaşımına da katkı sağladığını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow