hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Azerbaycan'a Mut zeytinyağı

    Azerbaycana Mut zeytinyağı
    expand

    Azerbaycan'a Mut zeytinyağı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat SÖZERİ/MUT (Mersin)(DHA) - MERSİN'in Mut İlçesinde üretim yapan bir firmanın Azerbaycan'a ihraç edeceği zeytinyağı için tören düzenlendi.
    Törene Mut Kaymakamı Fatih Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Salgur, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Gürsel Aydın, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır ve firma
    yetkilileri katıldı. Törende konuşan Mut Kaymakamı Fatih Erdoğan, ülke ekonomisinde ihraatın önemine dikkat çekerek, "Ülkemiz için üretim çok önemli" dedi.
    Kaymakam Erdoğan, firma sahiplerinin kendi markalarını dünya markası haline getirmek için çaba göstermesinin doğal olduğunu ancak yapılan piyar çalışmalarında Mut ismi ve zeytinyağı kavramının öne çıkarılmasının çok değerli ve kıymetli olduğunu söyledi. Kaymakam Erdoğan, "Mut ilçesine katılacak her değer; bu kentin kalkınmasına, istihdam, aş ve iş konusunda çok daha aşama kaydetmemize neden olacaktır" diye konuştu.
    Firma sahibi Erdoğan Şentürk'te firmaları tarafından Mut isminin öne çıkarılmasındaki temel amaçlarının Mut'un bilinirliğini artırmak bu sayede de ilçenin çekim merkezi haline gelmesine katkı sunmak olduğunu kaydetti. Azerbaycan'a ilk etapta 20 ton zeytinyağı ihracatının gerçekleştirileceği öğrenildi. Bin 300 yıllık Anıt Zeytin Ağacı'nın da bulunduğu ilçede 700 bin dekarlık alanın 280 bin dekarında kayıtlı 10 milyon 500 bin zeytin ağacından elde edilen zeytin ve zeytinyağı üretimi gerçekleştiriliyor. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow