hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genç müzisyenin adı hatıra ormanında yaşayacak

    Genç müzisyenin adı hatıra ormanında yaşayacak
    expand

    Genç müzisyenin adı hatıra ormanında yaşayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)(DHA) - MERSİN'in Mut İlçesinde geçtiğimiz 8 Mayıs'ta trafik kazasında yaşamını yitiren genç müzisyen İzzet Öz'ün (19) anısına yapılan hatıra ormanına ilk fidanı annesi Meryem Öz dikerek can suyunu verdi.
    Mut Çıtlık Doğa Gezginleri tarafından Sertavul yaylası Akçeşme mevkisinde gerçekleştirilen fidan dikimine; İzzet Öz'ün annesi Meryem Öz, yakınları, Orman İşletme Müdürü Necmi Poscu, Orman İşletme personeli, arkadaşları ve doğa gezginleri katıldı.  
    Fidan dikiminde konuşan Orman İşletme Müdürü Necmi Poscu, "Genç kardeşimiz için yapacağımız en güzel şeyin fidan dikmek ve anısını yaşatmak. Burada diktiğimiz fidanların büyüdüğü sürece, onların nefesi diğer insanlara oksijen anlamında fayda sağlayacak. Her fidanı bir değer olarak öngördüğümüz zaman, fidanlarımızı burada toprakla buluşturup, diğer insanlara nefes verdiği sürece yaşadığı, aramızda olduğunu unutmamak anlamında güzel bir hatırası olacak. Yapacağımız en güzel şey bundan sonra bu değerleri yaşatmak. Genç arkadaşımız toprağında rahat uyusun” dedi. 
    Etkinliği organize eden grubun yöneticisi Nihat Mustul ise  ölümün bütün canlılar için geçerli olduğunu belirterek, "Her insan, her canlı sonunda ölecektir. Hepsi yalan bir ölüm gerçek, demişler ya; ama böylesine güzelliklerle donatılmış bir insanın böyle genç yaşta ölmesi acıların en acısı" diye konuştu.
    Oğlunu genç yaşta kaybeden ve ilk fidanı diken acılı anne Meryem Öz, oğlu adına bir hatıra ormanı yapılmasından mutlu olduğunu söyledi. Öz, etkinliğe katılanlara tatlı dağıttı.
    130 Fidanın toprakla buluştuğu fidan dikiminin ardından  bölgeye “İzzet Öz Yürüyüş Yolu ve Anı Ormanı” tabelası dikildi.
    Bundan sonra her yıl aynı tarihte bölgede İzzet Öz anısına doğa yürüyüşü yapılacağı belirtildi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow