hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurbanlık hayvanlar için denetim

    Kurbanlık hayvanlar için denetim
    expand

    Kurbanlık hayvanlar için denetim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat SÖZERİ/MUT(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Mut ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, ilçeye gelen ve giden kurbanlık hayvanların denetimlerine aralıksız devam ediliyor.
    Bayram öncesi denetimlerini arttıran ekipler, Mut ilçesindeki kontrol noktasında kurban pazarlarına giden hayvanları tek tek inceliyor. Bakanlıkça hazırlanmış olan Kurban Rehberi ve el broşürlerinin vatandaşlara dağıtımı yapıldı. Yetkililer, hayvanların hastalıklardan korunması ve vatandaşların sağlıklı gıda tüketebilmeleri adına kurban bayramı bitinceye kadar denetimleri aralıksız sürdüreceklerini söyledi.
    Kurban satış yerini ziyaret eden İlçe Müdürü Ekrem Bayır, "Kurban Bayramı nedeniyle ilçemizde 'Kurban Hizmetleri Komisyonu' toplanmış, Covid-19 kapsamında alınması gereken tedbirler de göz önünde bulundurularak kurban satış ve kurban kesim yerlerini belirlemiştir. Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bizlerde satış ve kesim noktalarında denetimler yaparak hem insan sağlığı hem de hayvan sağlığını koruma, Zoonotik hastalıklara karşı gerekli önlemleri alma noktasında çalışmalar yürütüyoruz" dedi.
    İlçede 2020 yılı Kurban Bayramı için kurbanlık hayvan sıkıntısı bulunmadığını ifade eden Bayır, "Ekiplerimiz hayvan pazarının şartları, satışa sunulan hayvanlarımızın kurbanlık değerlere uygun olup olmadığı, satılan hayvanların sağlığı ve refahı konularında denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bunun yanı sıra satış ve kesim yerlerinde ağız ve burnu kapatacak şekilde maske kullanılmasını, en az 1,5 metre olacak şekilde sosyal mesafe kuralına uyulmasını, satış ve kesim yerlerinin tüm girişlerinde ve içerisinde el antiseptiği bulundurulmasını, müşteri ve satıcının hayvan satış alanlarında sosyal mesafe kuralına uyarak tokalaşmamasını, para alışverişinde eldiven kullanmasını hem satıcılarımızdan hem de kurbanlık almaya gelen vatandaşlarımızdan istiyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da damızlık dişi hayvan satışı yasak. Vatandaşlarımız Bakanlığımızın geçen yıl kullanıma açmış olduğu 'HaySag' isimli mobil uygulamayı ve https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/ sitesini kullanarak kurbanlık hayvanlarının tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerine rahatlıkla ulaşabilirler" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI-

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow