hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mut doğalgazı için 'acele kamulaştırma' kararı

    Mut doğalgazı için acele kamulaştırma kararı
    expand

    Mut doğalgazı için 'acele kamulaştırma' kararı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MURAT SÖZERİ/MUT(Mersin)(DHA) – MERSİN’in Mut İlçesine getirilmesi planlanan doğalgaz hattı için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi'ne (BOTAŞ) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararla acele kamulaştırma kararı yetkisi verildi.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 2 Nisan 2020 tarih ve 31087 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 2335 sayılı kararda “Mut İlçesi Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin gerçekleştirilmesi amacıyla Karaman ve Mersin illerinde yer alan ve ekli haritada gösterilen güzergâha isabet eden taşınmazlar ile söz konusu proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununu 27. Maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.
    BOTAŞ tarafından ilçeye doğal gaz getirilmesi amacıyla geçtiğimiz 16 Ocak’ta "Mut ilçesi Doğal Gaz Boru Hattı Etüt ve Detay Mühendislik İşi Hizmet Alımı” ihalesi yapılmıştı.

     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow